Lehetséges, hogy már "megfertőztük" élettel a marsot?
Figyelt kérdés
Vizsgálta-e valaha valaki, hogy a Marsig tartó több hónapos utazást túlélhetik-e a földünkön mindenhol jelenlévő, így az űreszközök műszereibe is bekerülő baktériumok, és egyéb mikroorganizmusok? Lehetséges, hogy valamelyik kis alkatrész aprócska szegletében az utazás során végig megfelelőek az életkörülmények egy ilyen "igénytelen" létforma számára? A műszerek gyártásába számos ország kutatóintézetei, és magánvállalatok is bekapcsolódnak, így nem valószínű, hogy mind ügyel erre, és külön kísérleteket végez emiatt. 2008. máj. 26. 18:27
1/5 anonim válasza:
Lehetséges. Vizsgálták, túlélhetik.
Az első szondáknál ez még nem jutott senkinek eszébe, úgyhogy azok majdnem biztos, hogy vittek életet a marsra. Manapság nagyon komoly fertőtlenítő eljárásokat csinálnak felbocsátás elött.
2/5 anonim válasza:
Szinte biztos, hogy valami élőlény mér élve eljutott a Marsra - de ez nem jelenti azt, hogy ott szaporodni is tud. A környezeti viszonyok se biztos, hogy jók - de tápanyag sincs igazán.
Ha van is élet a Marson, akkor az MA már nem a felszínen van.
3/5 A kérdező kommentje:
Hmm... Köszönöm a válaszokat!
2008. máj. 28. 15:48
4/5 anonim válasza:
Én úgy tanultam, hogy a Marson a körülmények nem megfelelőek a földi élet továbbvitelére. Ellenben van egy másik bolygó, amelyiken igen, de már nem emlékszem, melyik volt az... :(
5/5 anonim válasza:
Szerintem baktérjumokkal tuti, hisz azok is "élnek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!