Sokat foglalkozok a mikroszkóp alatti élettel, és pár ötletet, tanácsot szeretnék kérni (? ) bővebben lent)
Főleg papucsállatkákat tenyésztek, élvezet nézni, ahogy lubickolnak, és külön öröm mikor látok egy osztódót. Kíváncsi lennék, h milyen kísérleteket lehet végezni velük, milyen módszerrel lehet láthatóbbá tenni őket stb.
Emellett érdekelne, h más egysejtűeket hogyan tudnék a tárgylemezre csalni, mint pl amőbát, v kürtállatkát, v másokat.
Szerintem vegyél nyálmintát állatoktól, azoknak a nyálában sok baciféle van.
Vagy kórházban kuncsorogj valamit :D
Ha szereted nézni a lubickolást, akkor egy szemkímálőbb is van a mikroszkópnál. Nagyon gyönyörű akváriumot be lehet rendezni, nem is olyan drágán. Nekem több mint 10 évig volt, és órákat nézegettem ahogy bújkálnak a növények közt... Pl az algázó tapikorongos harcsát azt írta a könyv, nem is nagyon van megfigyelés a szaporodásukról, nekem meg alig fértek al, vagy 4x is szaporodtak. Menj egy 3 órás kört a Campónában, akkor megjön a kedved az ilyenekhez is, és akkor nem kell fél szemeddel kukkolni egy kicsi likba, hanem az egész szoba dísze is, főleg este, kivilágítva!
(a spermák is szépen ficánkolnak a mikroszkóp alatt! Nézted már? én gyerek koromban igen! :D)
mind2-en jó ötletet adtatok, bár spermát csak ak fogok nézni, ha majd barátnőm megfej, vicces is lesz, ha eksön után egyből cigi helyett mikroszkópot kapok elő :D
am jöhetnek még ötletek!
keress ré még a wikipédiában, gugliban is....
akár tenyésztésre, akár kórokozók előfordulási helyére.
Nézz sok Dr House-t, akkor megtudsz egy csomó kórokozót, hogy honnan jut az emberbe, homokozóba szart macskakakiból, de szerintem ha van közeletekben mocsaras rész, vagy sokszor víz alattlevő árok, ott amőbaszerű izék tuti vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!