Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a Földön 80 cm magasra...

Ha a Földön 80 cm magasra tudunk helyből ugrani, akkor milyen magasra tudunk lefelé ugrania Holdon?

Figyelt kérdés

A gravitáció a Földi 1-6a. Grav. a Földön 10, szóval a Holdon 1,6 ha jól számoltam:)

Nagyjából 5 méternek kéne kijönni, csak nem tudom levezetni az egészet:/

2012. nov. 30. 16:55
1 2 3
 21/23 kacsesz válasza:
Egyébként érdekesnek találom, hogy Holdraszállásos videókon nem látni hogy jelentősen elrugaszkodnának az asztronauták, pedig az egyik még mintha próbálta is volna és olyan volt mint aki nem tud 30cm-nél magasabbra ugrani :) Ez a holdraszállás ellen szólna szerintem. De az űrben mindig lassított felvételnek tűnik az emberek mozgása, ami nem tudom miért van. Talán ez olyan lehet mint a vízben, csak a vízben a viszkozitás miatt lassú az ember, az űrben meg pont semmi sincs. Viszont ha tényleg lassabban mozognak az emberek, akkor a comb frekvencia lecsökken ami viszont drasztikusan lecsökkenti a kezdeti sebességet, számításaim szerint ha negyedére csökken a Földi frekvencia akkor már szinte 0 a kezdeti sebesség...
2014. dec. 7. 15:55
 22/23 meteorraj válasza:
Az életfenntartó rendszer, azaz szkaffander kb 80 kg a földön. Ezt figyelembe véve az űrsétán a Holdon kb. méteres ugrásokat lehet tenni. https://www.youtube.com/watch?v=16D0hmLt-S0
2020. jan. 24. 15:59
 23/23 meteorraj válasza:

2017. évi Károly Ireneusz Fizika Tanulmányi Verseny

a kérdéseket és válaszokat kidolgozta

Juhász András

ELTE, Anyagfizikai Tanszék

A kérdések és a képletekkel kidolgozott válaszok a pdf 11 - 12. oldalán olvashatók, a kérdés végén a MEGOLDÁS gombra kattintva olvasható a válasz

[link]

15-16. éves korcsoport írásbeli feladatai

2. feladat

A helyszínen egy sportoló páros lábbal felugrik a

padlóról.

- A mért adatok alapján határozd meg,

hogy az ugrás során a sportoló mekkora

átlagos erőt fejtett ki lábizmaival a

talajra!

MEGOLDÁS: A sportoló testsúlya 2,3-szeresének megfelelő átlagos erőt fejt ki a talajra.

- Milyen magasra ugrana a sportoló a Holdon?

MEGOLDÁS: 4,8 méter magasra

A LÉNYEG 4,8 méter magasra tudna ugrani egy sportoló a Holdon. Ha figyelembe vesszük az űrhajós kétszeres testsúlyát a szkaffander (80 kg) miatt, akkor is tökéletesen reálisak a 4,8 méter egynegyedét - egyötödét jelentő méteres ugrások, azaz a Lunar Olympics videón látható ugrálás valóságos és nem csalás. https://www.youtube.com/watch?v=16D0hmLt-S0

2020. jan. 26. 05:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!