Miért gömb alakú a föld? És hogy-hogy nem esünk le róla?
Ennyi erővel megkeresed hogy hol van az az egyenes,ami merőleges a Föld keringési síkjára,továbbá hogy ez az egyenes hol metszi a Déli félgömb felszínét.
Na azon a ponton állj fejre.
Az űrből úgy tűnne,mintha lelógatnád a lábad.
#9! ugye nem gondolod, hogy a Föld így néz ki?
Ez a kép arról készült, hogy a Földön hol-hogyan aránylik egymáshoz a felszíni gyorsulás mértéke. Ez csak szemléltetés! A Föld sugara átlagosan 6372,797 km. a Csomolungma nincs meg 9 km. A Föld gyakorlatilag tükörsima. Az hogy a Föld nem gömbölyű az azt jelenti, hogy enyhén lapult:
Egyenlítői sugár: 6378,137 km
Poláris sugár: 6356,752 km
#10! Pedig így van. Miért? úgy gondoltad, hogy a galaxis erősebben húz egy embert mint egy ember a galaxist? Elárulom, hogy ugyanakkora erővel húzod esés közben a Földet, mint a Föld téged.
Newton forog a sírjában. Már nem divat fizikát tanulni?
"Érdekes lenne ha én ugyanakkora erővel vonzanék egy galaxist mint az engem."
Pedig így van. Az Androméda-galaxis tudod, mekkora erővel vonz téged? A távolság négyzetével fordítottan arányos a gravitáció, tehát minél nagyobb a két test távolsága, annál kisebb erővel vonzzák egymást. Az Androméda-galaxis pedig nem itt van.
Én csak bemutattam hogy mi az a Geoid alak. És bizony a Föld Geoid alakú (Ami nem azt jelenti hogy ugyanolyan mint amit a képen láthatunk)...
Ja és a Föld felszíne egyáltalán nem tükör sima... Jézusom mennyi műveletlen ember van... Tükör sima lenne ha: Nem lennének hegyek, dombok, szóval kb. akkor lenne tükör sima ha az egész föld egy kőzetlemezből állna...
(Utálom ha kioktat egy nálam műveletlenebb ember.)
Felvázoltam a méretarányokat és szerintem 6372,797 km-hez képest a legmagasabb hegy (A Csomolungma (Qomolangma, Sagarmatha, angol nyelvterületen Mount Everest)) a maga 9 km-ével bőven elhanyagolható elhanyagolható, tehát az űrből nézve olyan, mintha tükör sima lenne (tudod a tükörre azért mondják, hogy sima, mert nagyon feltűnő, hogyha bármiféle egyenetlenség van a felületen).
Én meg imádok értetleneknek magyarázni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!