Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van ha mégsem volt ősrobban...

Mi van ha mégsem volt ősrobbanás? Hogyan keletkezett akkor az univerzum?

Figyelt kérdés

Szerintem nem is volt ősrobbanás, ahogyan ma gondolják, de ekkor ha statikus az univerzum, hogyan keletkezett ? Hogyan ér véget ?

Érdekes kérdés ! :-).

2012. szept. 30. 14:45
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Az Univerzum statikus voltának elméletét a XX. század elején-közepén tudományosan megcáfolták. Nézz utána, ez nem vitakérdés, hanem tény.

A többi kérdésed pedig értelmetlen. Ha statikus az Univerzum (nem az), akkor nem volt keletkezése. Azért statikus. Pontosan ezért véget sem érhet.

2012. okt. 2. 00:34
 22/32 A kérdező kommentje:

"Egy ping-pong labda messziről nagyon apró, szinte láthatatlan. Azonban ha végtelen sok van homogén elszórva mindenhol, akkor az biztos hogy csak fehér labdákat fogsz látni."

ez nem így van, mert ha láthatatlan akkor bármennyi van belőle sosem fogod látni azt sem. A zéró végtelennel szorozva is zéró.

"Tételezzük fel, hogy a Világegyetem szélén ez a sugárzási energia túljut, azaz ELHAGYJA a Világegyetemünket. "

Idiótaságokat beszélsz pedró :LOL. Mostani elmélet szerint véges az univerzum, gondolkozzál már.

Nincsen ellentmondás a statikus világegyetemben, sőt jobban megmagyaráz dolgokat mint a mai elmlet. -.-

Nem cáfolták meg a statikus univerzum modellt, linkelj is bizonyítékot.

2012. okt. 2. 22:04
 23/32 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"Idiótaságokat beszélsz pedró :LOL. Mostani elmélet szerint véges az univerzum, gondolkozzál már. "

Na akkor olvass vissza, hol állítottam, hogy nem véges? Idéznéd??? Még mondatot értelmezni sem tudsz...

Ja és eldönthetnéd, hogy akkor most ELFOGADOD VAGY NEM a jelenlegi elméletet?

"Nem cáfolták meg a statikus univerzum modellt, linkelj is bizonyítékot."

Tessék:

[link]

De mit szólsz például a Hubble-törvényhez?

[link]

Vagy a mikrohullámú háttérsugárzáshoz?

[link]

Esetleg a Friedmann-egyenletekhez?

[link]

Vagy hogy ne csak a tudományból vegyem a példákat:

[link]

Még a Harun Yahya is elismeri, a Koránt is az ősrobbanásnak megfelelően értelmezik, valamint a pápa is elismeri és áldását adta Stephen Hawking munkáira...

Úgy látszik csak egyedül te vagy ilyen őskövület, aki még mindig a statikus világegyetemnél tart.

A statikus modell a XX. század közepén VÉGLEG KIMÚLT.

(Tudom, szerinted nagyon aljas vagyok, hogy ezt le merem írni. De hát ez van, én már ilyen gonosz maradok.)

És még TE mered fizikusnak nevezni magad??? RÖHEJ. Garantáltan nincs közöd a fizikához.

Pedro

2012. okt. 2. 22:48
 24/32 A kérdező kommentje:
Ez egyik sem bizonyíték a táguló világegyetemre ! Mindegyiket meg lehet cáfólni. A vöröseltolódást már régen nem kell feltétlenül a tágulással magyarázni, ahogyan a mikrohullámú háttérsugárzást sem és a többit sem, sőt a statikus világegyetem jobban leírja a valóságot és amit az ősrobbanás elmélet sem tud. Ezt neked nem kell tudnod, de akkor meg nem kellene belekotnyeleskedned !
2012. okt. 3. 21:35
 25/32 lindmayer ***** válasza:
100%

ez nem semmi!!!!!!

a kérdés így hangzott: "Mi van ha mégsem volt ősrobbanás? Hogyan keletkezett akkor az univerzum?"

a kérdés címében felveted hogy esetleg nem volt ősrobbanás, aztán később a kérdésben feltételezed, hogy statikus az univerzumunk, persze aztán később mindenkit hülyének nézel, aki azt meri állítani, de még csak ha gondol arra, hogy az univerzum nem statikus

ennyi erővel elmehetnél politikusnak is, de komolyan

amúgy meg be lehetne bizonyítani, hogy a mai nagy általánosságban elfogadott hipotézis csak egy elmélet és nem feddheti a valóságot: keress egy olyan objektumot, ami bizonyítottan régebbi mint maga az univerzum és máris nyert ügyed van(amúgy meg ez azt bizonyítaná csak hogy az időpont lett elszámolva, de mindegy)

2012. okt. 3. 22:20
 26/32 Shai-Hulud ***** válasza:

"Mindegyiket meg lehet cáfólni."

1. Rövid do-val...

2. Cáfold! Garantált a Nobel-díj!

Ha ezeket (a jelenleg elfogadott) tudományos eredményeket, tényeket olyan könnyű lenne megcáfolni, valószínűleg már megtette volna valaki előtted, és nem a TE géniuszodra várnának, hogy majd itt a Gy.K.-n körkérdés formájában begyűjtött ötletek alapján majd TE új elméletet állítasz fel az ősrobbanás helyett...

NE RÖHÖGTESS, mert kiesik a protézisem!

Te kis zseni!!!

Pedro

2012. okt. 3. 23:54
 27/32 A kérdező kommentje:
Nem Én fedeztem fel sajnos, már nagyon régi.
2012. okt. 4. 06:12
 28/32 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem meg a Föld lapos. Sokkal egyszerűbben leírhatók így a fizikai folyamatok. Sőt, a bizonyítékokat, miszerint a Föld gömbölyű is nagyon egyszerűen meg lehet cáfolni. Az "űrből" készült fotók bizonyára illúziók, manipuláltak. Egyik sem bizonyíték a gömbölyű Földre! Ha én elindulok előre, akkor nem azt látom, hogy egy gömbön haladok. A lapos Föld-elmélet tehát sokkal jobban leírja a valóságot, amit a gömbölyű-elmélet nem tud. Sőt, ezt már sokkal régebben felfedezték. Ezért igaz. Nincsenek érveim, de ha valaki cáfolni próbálja ezt a továbbiakban, hülyének fogom nézni.

</sarcasm>

2012. okt. 4. 07:38
 29/32 anonim ***** válasza:

"Mi van ha mégsem volt ősrobbanás? Hogyan keletkezett akkor az univerzum?"

Ha a nagymamának pötse lenne ő lenne a nagypapa? :-D Ennyire értelmes ez a kérdés.

2012. okt. 4. 08:01
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérem vissza a 3 percet amit elpazaroltam az éltemből míg végigolvastam ezt.

OFF

Kedves válaszolók:

Adjátok fel. A hittel nem lehet vitatkozni. Ö azt hiszi, hát éljen vele boldogan.

Kedves kérdező:

Mielőtt bármit is kérdezel GYK-n, jobb ha legalább a szövegértelmezés megy. Ha már a logikus gondolkodás, és a konzekvenciák levonása nem is megy. Ha valamihez nem értesz ne tegyél úgy mintha értenéd, mert csak égés a vége.

ON

A statikus modell eddigi minden verziója ellentmondásosnak bizonyult. Volt jó-pár, egyik sem működött. Energia probléma, stabilitás probléma, ragyogó égbolt probléma...

HA a nagy bumm nem tetszik, az egy dolog, attól még ez van "ezt kell szeretni". Tudod a tények makacs dolgok, rajtuk erőszakot tenni nem lehet. Ahhoz úgysem vagy elég okos hogy jobbat találj ki.

Baleys

2012. nov. 16. 04:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!