Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van ha mégsem volt ősrobban...

Mi van ha mégsem volt ősrobbanás? Hogyan keletkezett akkor az univerzum?

Figyelt kérdés

Szerintem nem is volt ősrobbanás, ahogyan ma gondolják, de ekkor ha statikus az univerzum, hogyan keletkezett ? Hogyan ér véget ?

Érdekes kérdés ! :-).

2012. szept. 30. 14:45
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
igen, túl vagyok az egyetemi fizika könyveken is és most is azt gondolom, hogy nem volt ősrobbanás sem.
2012. szept. 30. 19:27
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

"igen, túl vagyok az egyetemi fizika könyveken is és most is azt gondolom, hogy nem volt ősrobbanás sem."

Hát akkor ez elég szomorú. Gyakorlatilag a mai tudomány egészen jól le tudja írni az ősrobbanást követő időszakot. És érdekes, de senkinek nem tűnt fel, hogy az ősrobbanással kapcsolatban ilyen alapvetően sántítana valami. Igazából pár pillanatra vagyunk az eseménytől magától (már ami az események leírását illeti), és a tapasztaltakat, és leírtakat "meglepően" jól el tudja fogadni a tudós társadalom jelentős többsége. Te viszont nem. Hát ez van... nem vagyunk egyformák szerencsére (?)

2012. okt. 1. 11:11
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
A tudomány állása szerint a kialakult világegyetem lényegesen jobban magyarázható az ősrobbanással, mint a "nem ősrobbanás"-sal. (értsd: minden jel arra mutat hogy volt ősrobbanás úgy 13,7 milliárd éve). És mint tudjuk, ha egy dologra több magyarázat is létezik, akkor a legegyszerűbb, a legnyilvánvalóbb a legvalószínűbb.
2012. okt. 1. 11:18
 14/32 A kérdező kommentje:
A statikus modell jobban megmagyarázza a valóságot -.-
2012. okt. 1. 13:46
 15/32 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Tévedsz. A statikus modell tarthatatlan. Még akkor is, ha egyszerűbb és érthetőbb. Olyan ellentmondásokhoz vezet, amelyek statikus modellben nem feloldhatóak. Ha az Olbers-paradoxont végiggondolod, azonnal belátható:

[link]

Pedro

2012. okt. 1. 15:14
 16/32 A kérdező kommentje:
Egyrészt nem kell feltétlenül végtelennek felfogni a világot, még ha statikus sem. végtelen csak matematikában létezik, fizikában nem. Másrészt pedig az a paradoxon egy ostoba okoskodás.
2012. okt. 1. 20:23
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

És ha nem végtelen, akkor hogy állhat fel mindörökkön örökké? Mivel ha nem végtelen, ezért valahol van vége, ami azt jelenti, hogy tömegközéppontja is van, ami azt jelenti, hogy abba a pontba vonz minden testet a gravitáció, tehát már rég összeállt volna egy feketelyukká, sőt, akkor már feketelyukként keletkezett, mindenesetre, ha van mozgás benne, akkor már nem statikus, és az hogy lehet a végtelen óta létezik, és nem áll össze? Vagy már a feketelyukakban sem hiszel.

Az igazság az, hogy a paradoxon nagyon igényesen föl van építve, bizonyítások és érvelések is vannak benne ezzel szemben te csak idejössz és azt mondod, hogy szerinted nem volt ősrobbanás. Ehhez semmi alapot nem adsz, nem érvelsz, nem bizonyítasz, csak kinyilvánítod, minthogy a kedvenc színed a zöld. És? mit csináljunk veled? El kéne higgyük, hogy a kor legnagyobb elméi tévedtek, és neked van igazad? Vagy próbáljuk meggyőzni igazunkról? Az első magától értetődik, a másodikra pedig azt mondanám, aki hülye az is marad, minek szenvedni?

2012. okt. 1. 20:56
 18/32 A kérdező kommentje:

-És ha nem végtelen, akkor hogy állhat fel mindörökkön örökké?

Térben nem végtelen, pl mint egy lufi felszíne sem az, de időben lehet az.

-Mivel ha nem végtelen, ezért valahol van vége, ami azt jelenti, hogy tömegközéppontja is van, ami azt jelenti, hogy abba a pontba vonz minden testet a gravitáció, tehát már rég összeállt volna egy feketelyukká, sőt, akkor már feketelyukként keletkezett, mindenesetre,

nem, mert van a gravitáció ellen ható erő is.

most is úgy tudjuk hogy hígul az univerzum.

az a aparadovxon nem igaz, a halmazok fényét sem látod, minden egyre gyengébb messzebbről.

az ősrobbanáselmélet nem ad semmit sem.

2012. okt. 1. 21:23
 19/32 anonim ***** válasza:
Egy ping-pong labda messziről nagyon apró, szinte láthatatlan. Azonban ha végtelen sok van homogén elszórva mindenhol, akkor az biztos hogy csak fehér labdákat fogsz látni.
2012. okt. 1. 21:32
 20/32 Shai-Hulud ***** válasza:
91%

OK, gondoljuk végig, milyen is ez a térben véges, statikus világegyetem.

Áll tehát egy elhatárolt térrészből, amely statikus, azaz MINDIG ilyen volt, tehát végtelen ideje fennáll - javíts ki, ha nem így van, vagyis ha mégsem statikus...

Ebben a térrészben van N darab csillag, amelyek adott energiával sugároznak. Tételezzük fel, hogy a Világegyetem szélén ez a sugárzási energia túljut, azaz ELHAGYJA a Világegyetemünket. Ekkor belátható, hogy a Világegyetem összenergiája folyamatosan csökken, azaz végtelen idő alatt már ELFOGYOTT volna. Einstein óta tudjuk, hogy energia "csak úgy" nem keletkezik, az energia deficitet valahonnan pótolni kell. Viszont egy ZÁRT térrészben STATIKUSAN létező Világegyetem összenergiája végtelen idő alatt NULLÁHOZ konvergál.

OK, tételezzük fel, hogy az energia NEM HAGYJA EL a Világegyetemünket, vagy ami teljesen egyenértékű ezzel, kívülről valahogyan pótlódik. Ekkor tehát az energia belül marad, nem szóródik szét - és máris az Olbers-paradoxonnál tartunk, vagyis a végtelen ideje körülöttünk felhalmozódó energia miatt az egész égboltnak sugároznia, világítania kellene - DE NEM TESZI. Tehát ez sem lehet a megoldás.

A végtelen ideje létező statikus világegyetem elmélete MINDENKÉPPEN ellentmondásba torkollik, akár tetszik, akár nem. Természetesen nem kötelező senkinek elfogadni a tudomány jelenlegi álláspontját, de ha már nem tetszik, akkor ne egy még régebben megcáfolt elméletet vegyél már elő... Annyi modern, új, csodálatosnál csodálatosabb elmélet van, keress már egy olyat, amit még nem cáfoltak meg!

Pedro

2012. okt. 2. 00:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!