Mi van ha mégsem volt ősrobbanás? Hogyan keletkezett akkor az univerzum?
Szerintem nem is volt ősrobbanás, ahogyan ma gondolják, de ekkor ha statikus az univerzum, hogyan keletkezett ? Hogyan ér véget ?
Érdekes kérdés ! :-).
Szerinted....
A kozmológusok szerint viszont volt.
És bevallom, én inkább nekik hiszek. :-)
(Ha statikus, akkor nem keletkezett, és nem ér véget. Aminek kezdete és vége van, az nem statikus. A világegyetemről viszont TUDJUK, hogy NEM STATIKUS. Azaz volt kezdete, és majd lesz vége is.)
Pedro
Ez marhaság. Mire alapozod, hogy nem volt ősrobbanás? mik a bizonyítékaid. Milyen hatalmas hibát vélsz felfedezni az ősrobbanás elméletben?
A tudományban az a jó, hogy nem számít mit gondolsz, hiszel e benne vagy sem, működik. Nem állíthatsz egy általánosságban elfogadott dolgot nem létezőnek, csak mert neked nem tetszik. Mi kéne feltegyük a kérdést, hogy akkor hogy keletkezett a világ, és nem te!
Éppen az az érdekes, hogy az ősrobbanás elmélet csupán egy feltevés, mint ahogyan a nevében is benne van ELMÉLET. Ugyanolyan mint a bibliai keletkezés elmélet, mely szerint : kezdetben teremtettem a fényt ! Nem kellene mindent a bibliából átvenni.
Nem tudom mi volt a világ előtt, ezért kérdezem tőletek. Azt sem tudom, hogy a legelső valami hogyan keletkezett, éppen ezért várok öteleteket.
Háh a gravitáció is egy elmélet, és a big bang theory is ugyanennyire elmélet. Tehát szinte biztos hogy úgy volt.
Ez nem egy olyan kérdés mint az hogy mi a kedvenc színed, nem foglalhatsz álláspontot ebben a témában, ameddig át nem rágtad magad jópár ezzel a témával kapcsolatos könyvön.
megtetted ezt?
persze elmélet az ősrobbanásos sztori, de a bibliai teremtés meg egy történet, tanítás, és nem elémélet
lehet hogy ez az elmélet(ősrobbanás) igaz, de az is hogy nem
tény: az idő múlásával egyre jobban ismerjük meg a körülöttünk lévő világot, és keletkezését, és amit korábban biztosnak vélt elméletek, vagy bizonyosságok hamisnak bizonyultak pl: a föld egy sík felület, és a nap kering a föld körül és nem fordítva
ezekből az esetekből kiindulva azt mondják a tudósok, hogy a jelenlegi ismereteink birtokában így keletkezett a világmindenség, és a különböző dolgok így működnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!