Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudtad, hogy az emberi szervez...

Tudtad, hogy az emberi szervezet a felépítése alapján 190 évet képes megérni?

Figyelt kérdés

2012. szept. 21. 19:19
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Bakker, annyi D betű nem fér ki a kommentbe, mint amennyi kiröhögést érdemelne, amit írsz. És még én üljek vissza az iskolába, mert ostoba vagyok. :DD
2012. szept. 22. 21:00
 42/50 anonim ***** válasza:

Vagy nevesebbek szerint

KB (183 szó) - 2009. július 3., 17:14

A szerencse (Csokonai Vitéz Mihály)

kincsekkel talpig bétakarva, Nála hízelkedjen a bőségnek szarva:Ne higyj néki, ne higyj; mert sokan megesnek, Mikor nála boldog életet keresnek. …

3 KB (346 szó) - 2009. augusztus 13., 17:09

Ne félj! (Gárdonyi Géza)

Jézus ránéz az elsápadt apára:"Ne félj, csak higyj!" "Ha ránk is így szakad a fájdalom,szerettünket látva a gyászpadon,s kiáltjuk: Nincs már …

593 B (70 szó) - 2009. március 7., 08:12

Phyllishez

Ne higyj a nyájasan mosolygó,A Gráciák kertébe' bolygó Lepkéknek, óh ne higyj! Ezek csak új rózsákra futnak És hirtelen vénségre jutnak;Ne …

1 KB (170 szó) - 2009. július 8., 21:54

Hát még a hit dolgában sem vagy tájékozott?

2012. szept. 22. 21:01
 43/50 anonim ***** válasza:
2012. szept. 22. 21:13
 44/50 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy Te írtad a topikban a válaszokat?

Kár volt

Valamit félreértettél szerintem

Kár

2012. szept. 22. 21:21
 45/50 anonim ***** válasza:
0%
Igen, én írtam az összes választ, amúgy több ezer különböző néven vagyok regisztrálva, így egymagam lefedem az egész fórumot. Sőt, a Helyesírási Szótárat is én írtam, azért van benne "higgy". :))))
2012. szept. 22. 21:26
 46/50 anonim ***** válasza:

Visszavonom amit írtam, manapság tényleg így írják.

Elég bunkón hangzik, lehet, hogy a sok paraszt képtelen volt megtanulni, hát hozzájuk igazították a szabályt.

Szegény Gárdonyi és Csokonay...

Akkor hát higgy!

Én már azt sem bánom, ha 190 évig élünk

Higgyünk benne, hátha...

Fele, fele.

Vagy elélünk addig, vagy nem.

2012. szept. 22. 22:06
 47/50 anonim ***** válasza:

Oké.

Most már nem vitatkozásból írom, de szerintem azért kell másképp írni, mint a többit (gyj-seket), mert a szótő vége "sz" (hisz), ellentétben a többi ilyennel, ahol "gy" (hagy+j, fogy+j stb).

De azért azt remélem, hogy a Csokonait, y-nal, azt csak valami viccnek szántad... ugye?

2012. szept. 22. 22:14
 48/50 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az emberi testben vannak olyan részek, melyek 190 évet is kibírnak. Csakhogy tucatnyi létfontosságú szervünk van még, amelyek nem. Nagy ívben teszek rá, hogy a csontvázam hány száz évet bírna ki, ha mondjuk az immunrendszerem feladja 80 év után.
2012. szept. 24. 23:19
 49/50 anonim ***** válasza:

Tetszik nekem. ez a Kossuth Lajos, aki még ma is él.

Akkor se az Orbán, se a Medgyesi nem ülhetne bársonyszékbe.

Meg az is király, hogy az ükapámmal járnék gimibe, vagy focizni. A dédi, meg a nagyfater is kölyökkategória.

Tzolko leírta az elején, miért nem lehet.

Réadásul a higgy nekem sem tetszik, még ha helyes is.

Haggy má békén - erre emlékeztet.

2012. szept. 27. 20:48
 50/50 anonim ***** válasza:
Tetszik vagy nem tetszik, édes mindegy, aki járt iskolába, annak tudnia kell, hogyan írják. Nekem sem tetszik az a szó, hogy dióstészta, szívesebben írnám úgy, hogy xyxsxwwwx, de sajnos nem így írják. :D
2012. okt. 25. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!