Mikor azt mondják, hogy 2-3kb plutónium elég ahhoz, hogy a világ egyensúlyát felborítsák, annál a mondatnál mit értenek a világ egyensúlyának felborításán?
2-3kg lett volna, csak elírtam..
Köszi a válaszokat! :)
11 kg a Pu-239 kritikus tömege, ha gömb alakú.
Magyarul: 11 kg-nál kevesebb plutóniumból nem lehet atombombát csinálni.
#7:
a kritikus tömegnek kb. semmi köze ahhoz, hogy mennyi hasadóanyag kell egy bombába...
a Fat Man, ami ügyebár a második plutónium bomba volt a világon, kb. 6 kg plutóniumot tartalmazott és az egész mennyiségből csak kb. 0,9 kg hasznosult...
Kíváncsi lennék, hol hallottad, olvastad ezt? Nem biztos hogy bombára kell gondolni...
Én egy könyvben ezt olvastam:
"Miközben ezeket a sorokat olvasod, közel négy fontnyi plutónium, mely egy gleccser ismeretlen sötét szívébe van zárva, csaknem bizonyos, hogy a Gangesz forrásvidéke felé közeledik. Ez elegendő mennyiségű ember készítette méreg ahhoz, hogy a Föld lakosságát elpusztítsa, vagy hogy egy piszkos bombát készítsenek belőle, mellyel meg lehet bénítani egy nagyvárost, és sok mérföldes körzetében beszennyezni a területet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!