Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek van összefügés a...

Szerintetek van összefügés a globális felmelegedés, és a jelenlegi világ válság között?

Figyelt kérdés
A minap láttam egy videót, melyben a felmelegedés hatásiról volt szó.A lényeg az volt, hogy ha kevesebb lenne a fogyasztása az emberiségnek (hús,üzemanyag miegymás), akkor csökkenteni lehetne a globális felmelegedést.De ezt mivel szép szóval nem lehet elérni, így feltételezem hogy marad a rákényszerítés a csökkenő fogyasztásra.Ezt pedig csak egy gigantikus válsággal lehet elérni.Vagy csak paranoiás vagyok?Ha benne lennétek a G20-ban, ti mit tennétek hogy elkerüljétek a Föld pusztulását és túlnépesedését?

2012. aug. 5. 22:10
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
A jelenlegi válságot a kidurrant hitel-lufi, és ingatlan-lufi váltotta ki, amit nem a vezetők intéztek el, hanem az átlagember vette fel nyakló és gondolkodás nélkül a fedezetlen hiteleket. A válság ebből származik, minden más belemagyarázás...
2012. aug. 5. 22:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszek ilyen összefüggésben, szerintem e felmelegedés egy visszatérő csillagászati eredetű törvényszerű jelenség. Abból lehet erre következtetni,, hogy több jégkorszak volt már.
2012. aug. 5. 22:37
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Mindkettőt ugyanaz idézi elő.
2012. aug. 5. 22:54
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Az illuminátusok.
2012. aug. 5. 22:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Veronika, most már tényleg takarodj el az idióta elméleteiddel az ezotériába! Órák óta beléd, meg az agyszüleményeidbe botlok!

Kérdésre: Nem, Butcher leírta, hogy miért nem, egyetértek vele, bár szvsz. itt azért a tévéből/újságból/netről folyó népbutítás is szerepet játszik...

G.

2012. aug. 6. 11:27
 6/10 Srapnel ***** válasza:

A fogyasztás visszavétele sajnos nem segítene, ugyanis van egy Jevons-paradoxon nevű jelenség. A jelenlegi gazdasági struktúra magában hordozza az egyre növekvő termelést és fogyasztást. A globális felmelegedés pedig ennek egy esetleges hozadéka.

A G20-ak nem számítanak. Itt a pénzrendszer irányítói/birtoklói számítanak (nem, nem közvetlenül az illuminátusok).

2012. aug. 6. 23:18
 7/10 Srapnel ***** válasza:
Az előző válaszomhoz: Sir Butchernek is van igazsága, csak azt látni kell, hogy az áltagember valójában egy automata, fentről nézve. Az átlagember is csak azt csinálja, amit a rendszer struktúrája megenged. A jelenlegi modern pénzrendszer és gazdasági struktúra nem fenntartható. Ennek az egész folyamatnak egy "fogaskereke" csak az átlagember.
2012. aug. 6. 23:20
 8/10 A kérdező kommentje:

Érdekes hogy szárazságról beszélnek,holott ha megnézem a Föld műholdas csapadéktérképét,akkor látni hogy rengeteg csapadék van a légkőrben.De valamiért még sem jutnak a szárazföldek fölé,nagy részük az óceánok felett elpárolog.

A fenti kérdést azért tettem fel, (lehet rosszul),mert felmelegedésről és jégkorszakról is beszélnek és már nem tudja az ember hogy mire készüljön,hidegre vagy melegre,esetleg mindkettőre?Én az utóbbira tippelnék egyébként,azaz a nagyon szélsőséges időjárásra.

2012. aug. 10. 22:41
 9/10 A kérdező kommentje:

Szerintem meg ez a válság mesterségesen előidézett, a fogyasztás csökkenésének mesterségesen előidézett része.

Kevesebb pénz az embereknél=kevesebb vásárlás=kevesebb termelés=kevesebb hulladék= kevesebb széndioxid kibocsájtás=klímaváltozás pozitív befolyásolása.

2012. aug. 12. 23:55
 10/10 Srapnel ***** válasza:
Én nem tartom valószínűnek, hogy a válságot a környezet megmentéséért idézték volna elő mesterségesen. Azt el tudom képzelni, hogy előidézték, de hogy akkor nyerészkedés miatt, az biztos. A tőke szarik a környezetre.
2012. aug. 13. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!