Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Álmunkban miért nem jövünk...

Álmunkban miért nem jövünk rá, hogy álmodunk?

Figyelt kérdés
Bármilyen szürreális, csináljuk a dolgunkat, amibe belecsöppentünk. Ez minek az eredménye? Álmunkban a logikai központ korlátozva van? Vagy mitől természetes a leghülyébb álom is, mikor benne vagyunk?
2012. jún. 19. 14:47
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

ma 22:23

hát néhány mp-ért nem tudom mennyire éri meg "szenvedni" :S Ha valóban rövid az összes tudatos álom, akkor lehet, hogy ez csak egy ébredés előtti kis "hiba" az álomban, mikor az agy már ébred, de az álom még tart.

2012. jún. 19. 22:29
 32/38 anonim ***** válasza:
76%
Én nem a rémálmokról beszélek. Nemrég álmomban egy családi eseményen megláttam a halott szomszédomat. Tudtam, hogy ő halott, tehát ez egy álom. Egy pillanatig törtem a fejemet, aztán odamentem a férjem barátjához és lesmároltam, de csak mert nem volt ott a főnököm, akinek jól behúztam volna. Aztán a rokonság nagy levegőkapdosása közben felébredtem. Nem igazán szenvedtem.
2012. jún. 19. 22:45
 33/38 anonim ***** válasza:

Szervusz.

Ha megengeded javasolnék mondatelemzés gyakorlást, és a szavak jelentésének részletesebb ismereteit. Nehéz úgy kommunikálni másokkal, hogy más más jelentéseket biztosítanak a szavakhoz, nem pedig azt, ami a Magyar Értelmező Kéziszótárban van, és másként értelmezik a mondatokat, szövegrészeket, mint ahogy nyelvtanilag és szövegkörnyezetileg helyes.

Egyébként álmodban pedig az álmod fizikai szabályai szerint élsz...s ez az, amit a kérdésedben megfogalmaztál...ennek kapcsán mondtam, amit a legelső válaszomban leírtam a megjegyzés bekezdésben.

Ahogy látom, azt a részt is átugrottad, immáron másodszorra, hogy elfogadom teljes mértékben a természettudomány által felismert szabályokat, így tudom, hogy a fizikai test, amit használok, a fizikai szabályok szerint működik.

"Más kérdésben ezt a választ találtam... Kár, hogy egyáltalán "szóba"álltam veled :((("

Kedves barátom...

Abban a kérdésben ahol ezt találtad, talán el kellett volna olvasnod a kérdező által leírt mondatokat, ugyanis ő saját tapasztalatról beszélt, olyan érzésekről, amiket Te nem biztos hogy tapasztaltál még ezéleted során. S mivel van egy olyan nézet, elmélet, ami megengedi ezen dolgok valóságosságát, és ez az elmélet nem mond ellent a materiális felfogásnak, amit ha jól sejtem te erősen képviselsz, hanem magába foglalva többet mondd, így abból meg lehet tenni a válaszadást.

ui.: az a hozzáállás, ami nem teszi fel magának a kérdést, hogy vajon igaz e, amit szubjektíve hisz, hívják elfogult és vak gondolkodásnak.

üdv és minden jót

27/F

LastOne.Left

2012. jún. 20. 11:25
 34/38 A kérdező kommentje:

tegnap 22:45

én sem konkrétan a rémálmokról beszélek, hanem arról, hogy, ha a tudatos álom olyan rövid ideig tart, akkor lehet nem is éri meg elsajátítani a technikáját. Azaz valóságtesztelni, vagy más technikát megtanulni. Nem tudom, hogy megéri-e, befektetett napi 10*2 perc, hogy havi egy-kétszer rádöbbenjek, hogy jééé, ez álom, és mire élvezném ez egészet, vagy egyáltalán megfigyelheztném a környezetem, addigra felébredek.

2012. jún. 20. 12:28
 35/38 anonim ***** válasza:
Sokan igen hamar felébrednek, de ez gyakorlással kiküszöbölhető. Szóval nem nem csak pár másodpercig tart.
2012. jún. 20. 12:54
 36/38 BarackObama válasza:
Én rá szoktam jönni arra,hogy álmodok,akkor amikor a valóságban nagyon kell pisilni,és az álmomban elmegyek mosdóba,de amikor végzek ugyan úgy meglesz ez az érzés,és olyankor úgy álmodok tovább,hogy az történik amit én akarok,hogy történjen. :)
2016. márc. 26. 07:43
 37/38 anonim válasza:
Én is egyszer kiskoromban megcsináltam a Tudatos Álmodást, reggel volt nagyon még, kicsit fölébredtem de vissza aludtam utána! A kertünkről álmodtam hogy játszok és szétszedek valami játékot, aztán ott voltam benne de szinte majdnem reális volt, teljesen beleéltem magam a képzelt világba és éreztem is a dolgokat, azt hogy ott vagyok és nem az ágyban, éreztem mindent mintha fizikailag is ott lettem volna, a lábamat, a kezemet tudtam mozgatni akarattal, erre otthagytam a játékot és ki akartam menni a Kapun ami sikerült is, gondoltam végig sétálok kint az utcán meg a városba de valamiért akkor vége lett és fölébredtem, az utca után megszakadt minden lehet nem volt elég információ róla az agyamnak hogy milyen is az az utca valójában, mert egyre halványabb volt minden, mintha csőlátásom lett volna egyszer csak, aztán annyi volt, már nem is tudtam beled vissza menni. De nagyon reális volt tényleg, és éreztem hogy állok nem pedig fekszek, mintha nem is tudom, nah mindegy érdekes volt 20/F
2017. jan. 23. 22:24
 38/38 anonim ***** válasza:

Én nagyon sokszor "rá szoktam jönni", hogy álmodom.

Gondolom, attól függ, mennyire mély az álom. Ébredés előtti szakaszban lehet ilyen átmenet.

2017. jan. 24. 05:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!