Álmunkban miért nem jövünk rá, hogy álmodunk?
ma 22:23
hát néhány mp-ért nem tudom mennyire éri meg "szenvedni" :S Ha valóban rövid az összes tudatos álom, akkor lehet, hogy ez csak egy ébredés előtti kis "hiba" az álomban, mikor az agy már ébred, de az álom még tart.
Szervusz.
Ha megengeded javasolnék mondatelemzés gyakorlást, és a szavak jelentésének részletesebb ismereteit. Nehéz úgy kommunikálni másokkal, hogy más más jelentéseket biztosítanak a szavakhoz, nem pedig azt, ami a Magyar Értelmező Kéziszótárban van, és másként értelmezik a mondatokat, szövegrészeket, mint ahogy nyelvtanilag és szövegkörnyezetileg helyes.
Egyébként álmodban pedig az álmod fizikai szabályai szerint élsz...s ez az, amit a kérdésedben megfogalmaztál...ennek kapcsán mondtam, amit a legelső válaszomban leírtam a megjegyzés bekezdésben.
Ahogy látom, azt a részt is átugrottad, immáron másodszorra, hogy elfogadom teljes mértékben a természettudomány által felismert szabályokat, így tudom, hogy a fizikai test, amit használok, a fizikai szabályok szerint működik.
"Más kérdésben ezt a választ találtam... Kár, hogy egyáltalán "szóba"álltam veled :((("
Kedves barátom...
Abban a kérdésben ahol ezt találtad, talán el kellett volna olvasnod a kérdező által leírt mondatokat, ugyanis ő saját tapasztalatról beszélt, olyan érzésekről, amiket Te nem biztos hogy tapasztaltál még ezéleted során. S mivel van egy olyan nézet, elmélet, ami megengedi ezen dolgok valóságosságát, és ez az elmélet nem mond ellent a materiális felfogásnak, amit ha jól sejtem te erősen képviselsz, hanem magába foglalva többet mondd, így abból meg lehet tenni a válaszadást.
ui.: az a hozzáállás, ami nem teszi fel magának a kérdést, hogy vajon igaz e, amit szubjektíve hisz, hívják elfogult és vak gondolkodásnak.
üdv és minden jót
27/F
LastOne.Left
tegnap 22:45
én sem konkrétan a rémálmokról beszélek, hanem arról, hogy, ha a tudatos álom olyan rövid ideig tart, akkor lehet nem is éri meg elsajátítani a technikáját. Azaz valóságtesztelni, vagy más technikát megtanulni. Nem tudom, hogy megéri-e, befektetett napi 10*2 perc, hogy havi egy-kétszer rádöbbenjek, hogy jééé, ez álom, és mire élvezném ez egészet, vagy egyáltalán megfigyelheztném a környezetem, addigra felébredek.
Én nagyon sokszor "rá szoktam jönni", hogy álmodom.
Gondolom, attól függ, mennyire mély az álom. Ébredés előtti szakaszban lehet ilyen átmenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!