Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan lehetne befolyásolni...

Hogyan lehetne befolyásolni azt, hogy mit álmodunk?

Figyelt kérdés
. . .egyátalán lehet valahogyan. . .?
2011. márc. 28. 19:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nézz utána a tudatos álmodásnak. Az egy technika, amivel át tudod alakítani az álmaidat. Érdekes élmény rájönni egy, teljesen valósnak tűnő világban, hogy igazából álmodsz. Ha eléggé öntudatra ébredsz, akkor irányíthatod, és felfedezheted, sőt, akár át is alakíthatod az álomvilágot. Bár közel sem olyan egyszerű :) Nekem eddig kétszer volt, hogy nem ébredtem fel a döbbenettől, hogy igazából álmodok.

És egyszer kicsit tudtam is körbenézni, de szerintem percek múlva elvesztettem az önkontrollt, mert egy kis nézelődés (és az álombéli alakok teljes elkápráztatását a ténnyel, hogy ők nem léteznek :D ) után elveszett minden, és reggel lett :D

2011. márc. 28. 19:36
 2/13 anonim ***** válasza:
a zene nekem nagyon befolyásolja, de az egész napod is.
2011. márc. 28. 19:45
 3/13 A kérdező kommentje:
uh, de izgi =D eddig nem is gondoltam volna, hogy ez lehetséges. . . egyébként, hogyan lehet rájönni hogy álmodunk?
2011. márc. 28. 20:58
 4/13 anonim ***** válasza:

Nézz utána neten, wikipédián is van egy cikk róla, viszonylag részletes :)

Az egyik módszer az, hogy kialakítasz bizonyos szokást, amivel teszteled, hogy ébren vagy-e. A legegyszerűbb az, ha napjában jó párszor végiggondolod, hogyan kerültél az adott helyre. Meg egyáltalán, mi történt veled. Ha ez a szokásoddá válik, egy idő után meg fog jelenni az álmodban is: és egy pillanat alatt kiderül, hogy álmodsz, hiszen hatalmas logikai buktatók lesznek benne (vagy egyáltalán nem fogod tudni, mi történt korábban) így esetleg rájöhetsz, hogy álmodsz. Bár vicces, hogy az agy mennyire képes becsapni önmagát :)

2011. márc. 28. 21:49
 5/13 anonim ***** válasza:
INCEPTION
2011. márc. 28. 22:54
 6/13 A kérdező kommentje:
Inception xD háát igen, azóta izgat a téma ;D
2011. márc. 29. 07:20
 7/13 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb mód, amikor megfigyeled a környezeted hogy utal-e bármi arra, hogy álmodsz. Tehát naponta többször állj meg és figyeld a környezeted. És ne hessegesd el magadtól a dolgot, hogy "persze hogy ébren vagyok", mert pont az a lényeg, hogy az aprólékos megfigyelésből kiderüljön majd a későbbiekben, hogy esetleg alszol. Tehát többször végezd el naponta a vizsgálatot, és ahogy írták, előbb utóbb az álmaidban is meg fogod ezt tenni. Ekkor majd szépen felismered, hogy alszol, és álmodsz. Ennek hatalmas előnye, hogy onnantól szinte bármire képes leszel az álmaidban! Ez azonban nem feltétlenül azt jelenti hogy teljesen a szándékaid szerint fognak alakulni a dolgok, mert érdekes módon azért nem fogsz teljesen visszaélni a hatalmaddal az álmodban sem. Nálam legalábbis ez elég gyakori, hogy visszagondolva könnyen megoldhattam volna valamilyen álmom-beli problémát és mégsem tettem meg valamiért. Ettől függetlenül az álmaid irányítása jobbára a "kezedben lesz", aminek előnyeire majd akkor rájössz;)

Még egy gyakorlati haszna van a dolognak, mégpedig, hogy képes leszel felébredni bármikor. Csupán annyit kell tenned, hogy mereven rászegezed a tekinteted valamire...

hát hajrá :)

2011. márc. 29. 12:01
 8/13 anonim ***** válasza:
a környezet megfigyeléshez hozzátenném hogy hordj karórát és nézd meg 20 percenként az időt hogyha ez berögzült és reflexből csinálod akkor álmodban is csinálod de álomban nincs idő és észre fogod venni hogy álmodsz.
2011. márc. 29. 12:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Az én álmomban nem csak, hogy idő van (bár néha eléggé érdekes, mondjuk 124 óra 95 perc) de mivel a karórám légnyomást is mér (én meg gyakran nézem) így álmomban időjárást is tudok már mondani :D persze a legtöbb esetben teljesen hülyeség a légnyomás érték is, de volt már negatív (ekkor annyira ledöbbentem, hogy felébredtem :D ), de volt már olyan is, hogy pontosan ugyanannyit láttam álmomban, mint amennyi a valóságban volt :) Bár gyanítom, csak véletlen egybeesés, de poén volt :D
2011. márc. 29. 16:48
 10/13 A kérdező kommentje:
már elkezdtem hogy időnkét megfigyelem mit csinálok, mi történt eddig, mi van rajtam stb. remélem beválik! köszönök minden választ ;D
2011. márc. 29. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!