Hogyan/miből jött létre a világűr?
11/22 A kérdező kommentje:
Az olvastam valahol, hogy az ősrobbanásból lett, és folyamatosan tágul... na igen, hova tágul? Mi van a világegyetem-en kívül??
12/22 anonim válasza:
Szerintem az űrön kivül egyszereüen SEMMI nincs , az ürnek van egy határa ami lehet hogy olyan mint egy csillag felszine de azon kivül egyszerüen nincs idö nincs tér , se fény se anyag se semmi !SEMMI!
2012. szept. 18. 22:32
13/22 anonim válasza:
|Elözö| DE még ha tudnánk is , nem sokra mennénk vele mert még ha lessz is olyan technikánk , max pár fényévre jutnánk el a naprendszertöl
2012. szept. 18. 22:33
2012. nov. 23. 16:46
15/22 anonim válasza:
chuck norris fingott egyet
2012. nov. 23. 19:39
Az én ismereteim szerint a világűr egy ősrobbanásból keletkezett ahogyan az előzőek is leírták. 2 elmélet létezik az univerzum jövőjével kapcsolatban. Az egyik, hogy az univerzum a végtelenségig tágul, de az összes csillag előbb-utóbb felrobban, fehér törpévé (utána egyszerűen kialszanak) vagy fekete lyukká változik és az összes hő, fény eltűnik, tehát egyszerűen rideg és élettelen lesz. A másik elmélet, hogy egy bizonyos ideig tágul majd utána elkezd összezsugorodni majd egy újabb ősrobbanásban elpusztul. Van egy olyan elképzelés is, hogy az univerzum mindig is volt és mindig is lesz, de a könyv amiben ezt olvastam a 2. variációt tartja vszínűnek. Am. az ősrobbanás bizonyítéka maga a kozmikus sugárzás amit egy behangolatlan TV készülékkel is be lehet fogni.
2012. nov. 24. 10:51
Isten teremtette.
Kezdetben vala Káosz a tántongó üresség, aztán...
BANG, s megszületett a tér az idő és az anyag végtelen áradata, a hely tele titkokkal és csodákkal, a hely, amit mi a VilágEGYetemnek hívunk.
Ez a mi UNIverzumunk története. De lehet, hogy a kezdet, egyáltalán nem a kezdet. A mi Univerzumunk csak egy buborék az univerzumok tengerében.
2012. dec. 7. 21:41
18/22 anonim válasza:
Nem kellett létrejönnie, mert mindig is létezett, folyamatosan, nem volt kezdete, és vége sem lesz.
2012. dec. 8. 05:01
19/22 A kérdező kommentje:
Nem kellett létrejönnie??? Akkor hogyan lett????
Azt is olvastam, hogy a Tejút közepén van egy fekete lyuk, (ÁLLÍTÓLAG)ami a világegyetem "köldöke". Abból a fekete lyukból olyan anyagok jönnek ki, amelyből létrejönnek a bolygók, csillagok.... Igaz ez?? Egyébként erre a kérdésre is válaszolhattok... Ezt is én tettem fel: http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-len..
Előre is köszi! ;D
20/22 anonim válasza:
2012. dec. 8. 11:31
Kapcsolódó kérdések: