Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha azt se tudjuk, hogy mekkora...

Ha azt se tudjuk, hogy mekkora a világegyetem, akkor miért becsülik meg a tudósok, hogy kb. hány csillag, galaxis van benne? És főleg mi alapján állapítják meg a tömegét (a v. egyetemnek)?

Figyelt kérdés
És még: Honnan tudják, h az egész világegyetem tágul, és nem csak a közeli galaxisok itt lokálisan?
2009. júl. 1. 01:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%

mert ha nem gyártanának ilyen ELMÉLETEKET akkor nem lenne rájuk szükség. úgy ahogy te vagy én tenném,a hasukra csapnak megsaccolják a nap tömegét aztán kitalálják,hogy mennyi nap van a galaxisunkban,aztán hány galaxis van az univerzumbam és így tovább-tovább bolygókkal holdakkal....

aztán ez alapján elkezdenek elmélkedni és elméleteket gyártani,ha meg valaki ellenkezik velük akkor felkiáltanak hé-hé ez TUDOMÁNY. gyakorlatilag megélhetési "bűnözők".

2009. júl. 2. 19:05
 12/16 A kérdező kommentje:
Valami alapján csak meg kellett volna, hogy határozzák, mert úgy tudom, hogy pl. a tömeget keveslik, és valamiféle sötét anyag után kutatnak emiatt.
2009. júl. 3. 11:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom honnan veszitek,hogy a Világegyetem végtelen!Több csillagász könyvben leírták Pl:Steven WEingberg:Az első három perc"valamint Paul Davies:Az utolsó három perc mindkét csillagász a világegyetem tágulását irja le.Bizonyos parányi részecskék müónok megléte szerintük azt bizonyítja,hogy a világegyetem zárt és csak egy bizonyos ideig tágul majd megáll és összehúzodik.Ebből adódóan azt is kifejtik,hogy az emberi agy kapacítása és anyagszemléletű volta értelmetlenné tesz olyan kérdéseket,hogy jó de ha véges akkor mi van utána?Viccesen azt mondják nem tudjuk és a tudomány ezt nem vizsgálja lehet hogy az egész Világegyetem egy tányér gulyáslevesben van!Egyenlőre olyan egyszerűbb dolgokat sem tudnak megoldani Stephen Hawking szerint,minthogy a relativítás elméletét és a kvantumfizika törvényeit összefésüljék,mindegyik törvényei csak külön önmagukkal igazak.
2009. júl. 5. 18:39
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Igazad van! Ha nem tudjuk valaminek a kiterjedését, akkor a tömegét sem tudhatjuk, még akkor sem, ha egy részének viszonylagosan pontosan tudjuk az össztömegét, sőt egy további részének is ki tudjuk következtetni. Talán egy kivétel van :-) A végtelen ürességnek tudhatjuk a tömegét, a kiterjedésétől függetlenül :-D

Tehát a kérdésed jogos és ésszerű.

Az ismeretlen területen végzett adatok nélküli számítás mindenképpen elméleti jellegű, ráadásul ha az NEM bizonyítható, akkor... felmerül a kérdésed :-D És az okosak sok sok okossággal próbálják majd teletömni a fejed!

2009. aug. 2. 12:37
 15/16 anonim válasza:
ez jó kérdés nem tudom a választ csak azt h sok csillagász skizofrén lett mert nem tudta felfogni ezt
2010. júl. 17. 09:02
 16/16 anonim ***** válasza:
Sokkal érdekesebb dolgok a részletekben vannak amiket még nem értenek a tudósok mi a szerepük az un.sötét anyagnak ami a csillagközi tér csaknem 90% át teszi ki,én már azt sem értem hogyan kezdték ezt vizsgálni,hiszen addig azt hitték ott nincs anyag! A másik a világegyetem tágulása!Nem elég ,hogy tágul, DE Gyorsulva-Tágul!! Márpedig ez eddig teljesen szokatlan,ha kilősz egy lövedéket,vagy felrobbantasz egy bombát annak részecskéi idővel lassulnak!
2010. júl. 18. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!