Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberek képesek életet...

Az emberek képesek életet 'előállítani'? És képesek lehetnek erre valamikor is?

Figyelt kérdés
(Csak a 'megrajzfilmesített' Madách-mű kapcsán jutott eszembe ez a kérdés.)
2012. márc. 18. 16:16
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Szakács Norbi a klón az nem zombi-- a klón az egy az egyben másolat. A sejtmagot cserélik ki és helyette behelyezik annak az őssejt magját akit klónozni akarnak. Valami ilyesmit hallottam, igaz nagyon régen-- de nem különösebben érdekelt.
2012. ápr. 12. 17:05
 22/31 anonim ***** válasza:
0%

dönci--"tudat-energia" anyám borogass... "

Te szerinted mi a tudat? Ebben a mai információval teli világban élsz és nem tudod mi teremthet tudatot, vagy mit nevezhetünk tudatnak?

Az én aktív koromban csak rádió volt és kezdett lenni a tv de még nem volt műhold és számítógép, se robotkészítés.

Mit gondoltál minek köszönhetően engedelmeskedik a robot? Nem egy elektromos programnak köszönhetően?

Mire képesek a töltések? nem info szállitásra? ha pedig ez energia rendszer vagy szálrendszer önmagába visszazár, akkor azt megőrizni képes.

Ülsz a számgép előtt benne memória van de önmagától nem működne ehhez kellesz Te az ember mint szellemi irányító.

Mindenben van tudat- mint memória vagy törvény ha úgy tettszik az atomban is. A vírusban is. S mi által? a benne levő két energia részecske által-- az elektron és protoni tudat, - a szellemi irányítás és a memória.

Ma még csak a DNS szálait illetve kódjait ismerik mert annyira parányi, hogy abból nem kimutatható a részecskék elektromossága-- pedig magától nem lenne se memóriája és nem lenne képes kitekeredni vagy összetekeredni.

Épp egy másik kérdés cim alatt arról kérdezett valaki mitől mozog a spermium. Amire azt válaszoltam biztos nem a röhögéstől mozog a farkincája, hanem attól hogy tudatos energiája van, memóriája van, és ez által eleven, határozott célja van a START után.

az a legnagyobb baj, hogy a tudomány még mindig az univerzumból várja a csodát "onnan érkezhetett az élet"

Holott itt a földi miliőben is adott volt hozzá minden, az anyag a víz és bizony a két energia is akkor amikor felszínközelben volt még a bolygónk mágneses energiája. vagy is keresztezte a földi gravitációs erő és a mágneses energia egymást.

Ha az ember az akkori energia feszültséget és helyzetet elő állítaná egy lombikban benne minden anyagot ami szükséges, akkor egy kezdetleges élet kezdemény keletkezne. S azt a rendszer nem kapcsolná ki egy darabig, vizsgálgatni és csodálni, akkor egyre differenciáltabb sejtek keletkeznének --- na persze csak akkor ha mindkét energia rendszer zárt maradna-- hogy a keletkezett változások mindig megmaradjanak, mint Tudat.

Valamikor is erre éreztek rá az emberek és teremtették meg a maguk hitvilágát egy teremtőről-- ami részben jó és igaz-- egy a probléma túl misztifikálták az univerzum alkotta földi energiákból soha nem válhat személy-- csupán alkotó szellem-Tudat--de csak energia maradhat.

Madách, Ember tragédiájában még nagyon jelen van a vallásos gondolkodás. A természetben nem létezik misztikum, a természet módosíthat, teremthet, egy idővallumon belül és megsemmisíthet- elektro-kémiai reakciók által. De az energia örök vagy átalakul

2012. ápr. 12. 17:44
 23/31 anonim ***** válasza:
55%

"Te szerinted mi a tudat? Ebben a mai információval teli világban élsz és nem tudod mi teremthet tudatot, vagy mit nevezhetünk tudatnak?"

Szerintem a tudat az agy működésének eredménye. Számomra semmi nem utal arra, hogy bármiféle misztikus dolog lenne a háttérben.

"Mindenben van tudat- mint memória vagy törvény ha úgy tettszik az atomban is. A vírusban is. S mi által? a benne levő két energia részecske által-- az elektron és protoni tudat, - a szellemi irányítás és a memória."

Nem érzed úgy véletlenül, hogy ez egy orbitális baromság?

Gondoltam válaszolok, de egyszerűen nincs mire, mert amit írtál, az egyszerűen értékelhetetlen. Ezoterikus haladzsa... sajnálom, nem tudok mást mondani.

(Ha érdekelne elmondanám, hogy a spermiumnak nincsen célja, egyszerűen nem tud mit csinálni, csak csapkodni a farkával, méghozzá a környező világban lévő kémiai jelek hatásának megfelelően, remekül leírt mechanizmus alapján. Nyilván neked ebből is az jön le, hogy milyen okos az a kis spermium. Bár, lassan kezdem azt hinni, hogy némelyik embernél még egy spermium is okosabb)

2012. ápr. 12. 18:19
 24/31 anonim válasza:
mami a klón nemkészül egyik percről a másikra, tehát ugyanúgy fel kell nevelni a te klónodat pl. mint bármelyik másik embrióból kifejlődött embert, és akkor az a kivetnivaló kérdés, hogy ha téged leklónozunk akkor a klónod milyen lélekkel fog rendelkezni?
2012. ápr. 12. 18:19
 25/31 A kérdező kommentje:
Szerintem a klónozást nem kell belekeverni ebbe a kérdéskörbe. Sőt, még a lélekkel kapcsolatos dolgokba sem. Mert, ha van lélek, akkor az nem hinném, hogy a "DNS minta" (nem tudom, hogyan írjam, ezért tettem most hirtelen össze két szót, de remélem, lehet érteni, hogy mire gondolok) alapján létezne. A klónozás során pedig, már amennyire én tudom, nem élettelen dolgokból keletkezik élő, és az egész folyamat nagyjából megegyezik a "normális" szaporodás folyamatával. (Nekem pl. botsáskáim vannak, és a nőstények klónozzák magukat. A kicsik mégis különálló állatok, vagy hogy is mondjam. Annyi a különbség, hogy a sáska tökéletesen klónozza magát, és így a kicsi is "tökéletes" lesz, és nem él kevés ideig, nem lesz "beteges".) De persze én ehhez nem értek, lehet, hogy nagy butaságot mondtam.
2012. ápr. 12. 18:28
 26/31 anonim ***** válasza:

Norbi-én is tudtam hogy az egész elölről kezdődik.

Kérdező-igazad van nem kód a lélek a DNS ban na de, valaminek össze kell tartania és kitekerni illetve összetekerni-- nem energia teszi ezt lehetővé?

Nincs mozgás energia nélkül-- s az életben ez maga a lélek.

Vagy is ha rájönnek a tudósok, hogy milyen feszültségű mágnesesség és milyen erősségű gravitációs erő valamint arra hogy e két energiának ellentétesen kell egymást metszve mozogni-- akkor elképzelhető, hogy az ember Istenné fog előlépni. Ma csupán isteni teremtménye a Föld nevű bolygó energiáinak.

2012. ápr. 12. 23:18
 27/31 anonim ***** válasza:
0%

Döncike-- képzeld nem érzem miért nem? Gondolkodj vedd le a szemellenződet akkor szélesebb lesz a látótere a gondolataidnak...

Nem érzed úgy véletlenül, hogy ez egy orbitális baromság?

Ezen udvarias és kulturált mondatodra válaszolva,NEM

A tudat információ, törvény-- van primitív mint az univerzumi és spontán, teremtett és teremt ismételten saját törvény-tudata szerint elemeket, csillagokat, bolygókat

A föld tudata= energia mágneses és gravitációs kisugárzott energia- törvényt hozott az univerzumból, mint anyagot mint energiákat egyaránt

törvény és tudat; igen a viz- viz lesz újra a vas- vas lesz újra, a csirkének- csirkéje születik az embernek- ember az utódja persze olykor szemellenzősök is születnek...c..c..c

A tudat nem pusztán információ halmaz hanem gondolati feszültség is-- de ez már csak a fejlettebb tudatnál van jelen

2012. ápr. 12. 23:32
 28/31 anonim ***** válasza:

Az emberek képesek életet 'előállítani'?

Tudod kérdező ahhoz a tudománynak el kell jutni, hogy érzékelni, mérni tudja műszerekkel azt az energiát ami még jelen van az idegrendszeri energián kívül a testben.

Amikor dolgoztam még úgy 40 évvel ezelőtt történt, hogy visszahoztam egy embert az agyhalott komából. Voltak csodálatos képességeim-- de sok mindent akkor még nem értettem ezért is lettem intenzív nővér, mert kíváncsi voltam sok mindenre.

szóval történt hogy éjszakára mentem be az egyik komában fekvőnek az orvos előtte kötött be transzfúziót és amikor ott álltam és a párnáját, majd karját igazítottam, azt éreztem fájdalma van. Én is és az orvos is ledöbbent, hisz agyhalott volt-- nem lehet fájdalma!

akkor megfogadtam visszahozom a komából ami sikerült is rövid időre-- teljesen mozdulatlan test, fej volt. A szemét kinyitotta, figyelt és a szavaimra sírva fakadt, hála volt a szemében és boldog nézése volt, mert a családban senki más nem szenvedett gázmérgezést.

Ezt azért írtam le, mert agyhalott volt még is látott, hallott érzelmei voltak és gondolkodott-- koma alatt fájdalmai voltak mert a vér nem volt jó neki, mint kiderült igazam lett akkor is.

Ez után kezdtem még jobban kutatni és rengeteg orvosi könyvet elolvasni kínaival együtt és a saját képességeimet összevetve jöttem rá hogy két energia rendszernek köszönhetjük az életet. Bármelyik hiányzik az élet vegetál, majd elpusztul-- amíg ezt az orvoskutatás nem ismeri fel mint energiákat addig nem lesz képes életet teremteni- istent játszani legfeljebb csak ördögöt ha játszadozik az atommal

2012. ápr. 12. 23:49
 29/31 <random> ***** válasza:
100%

Eddig már tudtak kisebb genomokat teljesen szintetikusan előállítani. Craig Venter, a "genetika fenegyerekének" cége 2007-ben már le tudta gyártani egy baktérium teljes genetikai állományát szintetikus vegyészeti módszerekkel. Amikor ezt bejuttatták egy másik baktérium (DNS-mentesített) citoplazmájába, akkor a genetikai állomány "életre kelt", és természetesen a baci éppen olyan lett mint amilyenekről lemásolták a génállományát.

Most éppen azon dolgoznak, hogy hogyan lehetne megalkotni a legkisebb, még éppen "hajszálon csüngve" még működő bakteriális génállományt ("minimál baktérium").

A módszerek hátulütője természetesen mindig ugyanaz: a DNS önmagában még nem fog semmit sem csinálni, az ő kezeléséhez és másolásához fehérékre van szükség. A fehérjék előállításához meg a DNS-re. Tehát nem lehet sohasem egyetlenegy nagy molekula legyártásával életet elindítani, bármennyire is szeretnénk!

2012. ápr. 13. 00:07
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszi a választ <random>. =) Tényleg érdekes, erre voltam kíváncsi igazából, vagyis, így, összefoglalva.
2012. ápr. 13. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!