Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberek képesek életet...

Az emberek képesek életet 'előállítani'? És képesek lehetnek erre valamikor is?

Figyelt kérdés
(Csak a 'megrajzfilmesített' Madách-mű kapcsán jutott eszembe ez a kérdés.)
2012. márc. 18. 16:16
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Rohamléptekkel halad felé a tudomány. Jelenleg még nem, de szerintem már elég közel járhatnak hozzá. Például a sejtmembrán már megy és DNS-t is tudnak építeni, még ha nem is az alapjaitól.
2012. márc. 18. 16:27
 2/31 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom egy halott sejtet is életre tudnak valahogy kelteni, nem? Akkor az is lehetséges, hogy halottakat keltsenek életre? (Jóval később?)
2012. márc. 18. 16:34
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Élő szövetet lehetséges lesz egyszer, szerintem. Egy halott feltámasztása már más tészta. Újraéleszteni például most is tudnak, de adott idő után már hiába élesztik újra, nem lehet helyreállítani a károsodott (főleg agyi) szöveteket. Ott sajnos információ vész el, amit nem lehet a semmiből visszaállítani. :(
2012. márc. 18. 16:37
 4/31 anonim ***** válasza:
31%

Ne tessék betű szerint venni, az idézet tudós sem szó szerint értette:

Ma már mindent elő tudunk állítani. Lépet, májat, vesét, csontokat. Mindent. Egész élőlényt tudunk „gyártani”. Egy valamit nem tudunk. Lelket. Teremtményünknek lesz szívverése, légzése, emésztése stb., de nem lesz élő.

2012. márc. 18. 16:38
 5/31 A kérdező kommentje:

# 4

Ez épp úgy hangzik, mint a Madách-mű részlete. :P

2012. márc. 18. 16:40
 6/31 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés eléggé relatív... milyen komponensét kell előállítani mesterségesen? Olyat már csinaáltak-nak, hogy egy sejt DNS-ét elpusztítják, majd idegen DNS-t belejuttatva a sejt életre kel.
2012. márc. 18. 17:24
 7/31 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok jártas a természettudományokban, ezért nem akarom nagyon "bonyolítani" a kérdést. Mindössze azt szeretném megtudni, hogy a fellelhető élettelen összetevőkből lehet-e életet "csinálni". (De az első válasz alapján akkor elvileg igen.)
2012. márc. 18. 17:38
 8/31 anonim ***** válasza:
51%
Úgy tudom ez eddig a csúcs: [link]
2012. márc. 18. 22:09
 9/31 anonim ***** válasza:
A 4-en mi lepontozni való volt?
2012. márc. 18. 22:19
 10/31 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

A 4-est nem én pontoztam le. (Lefelé sosem pontozok a saját kérésemnél. Kivéve persze, ha valaki csak kötekedik, mert akkor néha le szoktam.) De szerintem a "lélek" szó miatt lett lepontozva, bár megkért minket, hogy ne úgy értsük, ahogy a lepontozó(k) értetté(k). (Az ékezetet nem tudtam zárójelbe tenni... :P)

2012. márc. 19. 07:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!