Az nem tesz rosszat a fának, ha a tövébe pisilünk?
Figyelt kérdés
Oké hogy kap vizet de mellette egy csomó fölös-káros tápanyag pl nátrium is megy neki (meg mi egy más?), nem?
kitérhetünk a lágyszárúakra is.
2012. márc. 10. 12:12
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem vészes. A trágya is tartalmaz fölös-káros anyagokat, mégis jót tesz a földnek és a növényzetnek.
2/7 anonim válasza:
Hát mennyiségtöl függ ha keveset hugyozol rá akor nemhiszem hogy nagy baja lesz de ha körbehugyozzátok vagy 10en mint mi annó akor hamar megpusztul szerencsétlen :D
3/7 anonim válasza:
Nem, sőt, voltaképpen a vizelet elég jó növénytápszer.
4/7 A kérdező kommentje:
hát nemtudom, a kertünkben egy szegény tuja levelein vettem észre hogy először elfeketült, s most mindenhol zöld kivéve azt az egy ágát... elég síri kinézete lett.
ez ellentmond a trágya-logikának, amit én is hinnék egyébként...
2012. márc. 10. 14:39
5/7 anonim válasza:
Ja hát nem az ágát kell hugyozni, mert megég, mint ha nap közben locsolnád. Egyébként ha a pisivel lenne baj, akkor az egész növény (nem lokálisan) szenvedne, mert a gyökerén át nem csak arra a részre jut, honnan locsolod.
6/7 A kérdező kommentje:
A szóban forgó ágacska északi fekvésű, délről meg egy nagy fa árnyékolja... ez persze nem zárja ki amit mondasz, csak a vizelet károssága mellet szólhat...
de hát igen, nem volt túl okos dolog szerencsétlen ágacskára pisilni... soha többet nem fogom.
A fa többi része egyébként jól van,ha valaki aggódott volna érte...
2012. márc. 10. 20:09
7/7 Cipócska válasza:
Az emberi vizelet nem jó trágya. A kutyapisitől is tönkre tudnak menni a növények, főleg a tuják. Nagy, idős fáknak nem lesz bajuk, de a fiatal csemetéket, cserjéket, tujákat károsítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!