Hogyan állapítják meg egyes élelmiszerek energiatartalmát?
Figyelt kérdés
Összetett élelmiszerek esetében az arányok miatt könnyebb a dolog, mert pl. sütemény = X kalória cukor + Y kalória liszt + stb., de mi a helyzet az olyan "alap" élelmiszerekkel, mint a búzaliszt, az étolaj, a kakaó, a csirkecomb, netán a paradicsom?2009. máj. 30. 15:59
1/3 anonim válasza:
azt hiszem 100 g akármi elégetése után az égés hőfokából számítják ki a kalóriát. de lehet most nagy baromságot mondtam, akkor utólag is bocsánat.
2/3 anonim válasza:
előző vagyok. minél nagyobb lánggal és gyorsabban elég a cucc, annál nagyobb a kalóriatartalma. pl. zsirok gyorsan nagy lángon égnek, mig pl. a paradicsomnál biztos tovább tart és kisebb intenzitású a folyamat.
3/3 anonim válasza:
Kaloriméterben égetik el.
Bár ez nem tökéletes vizsgálat: attól még, hogy benne van az energia, nem biztos, hogy hasznosítani is tudod - pl. ha fát (cellulózt) eszel, abból egy milligrammot sem tudsz hasznosítani (viszont az emésztőrendszereden végig kell, vinni, így valójában negatív kalóriát jelent).
Létezik néhány ilyen "negatív kalóriás" étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!