Miért veszélyesek a génmanipulált élelmiszerek?
*Uis már vagy tíz éve génkezelt szóját etetünk!
Max. te, mert én biztosan nem. :)
Megpróbálom egyszerűen
Nem maga a a génkezelt élelmiszer a veszélyes, hanem az a "hordozóanyag" amivel a módosított szekvenciát bejuttatják. Ez az anyag - éppen azért,hogy lehetővé tegyye a szekvencia cseréjét - a DNS-t megbontja.
Sajnos a mai technológiával ez az "anyag" benne található a fenövő növényben is. Ha más DNS-ekkel találkozik ott is törést okozhat,így megkönnyítve a mutációk képződését.
Tehát a génmanipulált szója roncsolhatja akár az emberi DNS-t is,más növények,állatok DNS-ét.
Ma azt tudjuk,hogy ez megtörténhet, megtörténik.Hogy milyen szinten,milyen arányban,mennyi mutálódott DNS jön létre 10-20-100 év alatt emiatt azt még ma nem tudjuk.De a veszélyfenn áll, hogy hosszú távon nagymértékű roncsolás jöhet éltre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!