A gyógyszerész képzésnél mennyire fontos a matematika?
Figyelt kérdés
-Mennyire nehéz maga az 1/2 féléves tantárgy a gytk-n?
-Mennyire van hátrányban az, aki a középiskolás tanulmányai alatt nem foglalkozott sokat a tantárggyal?
Elsősorban gyógyszerész hallgatók véleményére lennék kíváncsi
2012. jan. 28. 13:27
1/6 anonim válasza:
Integrálás, deriválás van a GYTK-n, ezeket nem nagyon tanulhattad gimiben. Meg lehet csinálni, bár nálunk(Debrecen) 1 féléves a matek, a Semmelweisen 2 azt tudom, az ottaniról nem tudok nyilatkozni. A lényeg az, hogy sokat kell gyakorolni, én középiskolában hármas voltam csak matekból, mégis sikerült az egyetemen a vizsga. Nyugi, nem ez lesz a legnehezebb feladat :)
2/6 Ozmium42 válasza:
Hát tulajdonképpen egy fél évig ha bejársz előadásra, ott elmagyarázzák az anyagot úgyis. Integrálás, deriválás, parciális deriválás meg ilyesmik.
3/6 anonim válasza:
A SOTÉn fél év integrálás-deriválás-függvénytan, utána fél év biostatisztika. Mindkettő teljesen új anyagrész, elvileg nem tanulhattad matekból. Szerintem nagyon egyszerű volt, főleg a második félév, mert a biostatisztikához tényleg csak szorgalom kellett. Nem tudom, hogy mennyire lehet hátrányban, ha valaki középsuliban elhanyagolta a matekot, az algebrai és koordinátageometriai alapok azért szerintem kellenek, ha csak a geometriát nem tudod, akkor az nem gond.Szorgalommal, nagy gáz esetén matektanárral minden megoldható, a mi évfolyamunkon nem ismételt senki félévet a matek miatt :) A középsulis képzésből szerintem a legnagyobb szükség a bombabiztos kémiai alapokra van, rögtön utána pedig a fizikára, minden más az egyetemen elsajátítható.
4/6 anonim válasza:
Nos, én világ életemben matekból voltam a legrosszabb! Főleg a függvényekből, abból csak karóim voltak. Egyetemen, fél évig volt matekom (Szeged) és 2 hetente jártam az idő alatt tanárhoz, hogy magyarázza el, mit írtam le a tábláról, gőzöm nem volt az egészről.
Rengeteget gyakoroltatott velem, ennek az eredménye az lett, hogy hármas lett a gyakorlatom és átmentem a vizsgán. Szóval nem lehetetlen.
A kémia sokkal, de sokkal durvább!
5/6 A kérdező kommentje:
Fizikabol erettsegiztel ha ennyire neheznek talalod az elso feleves kemiat?
2012. febr. 19. 09:40
6/6 anonim válasza:
Nem, kémiából érettségiztem. Sajnos szinte semennyire sem voltam jól felkészítve. :( Gyakorlatilag nem voltak alapjaim, amire építeni tudtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!