Miben különbözik matematika tanári szak a matematikus szaktól?
Abban, hogy a tanári szakon pedagógiát is oktatnak.
Pedro
Csak abban különbözik a kettő, hogy a tanárin van pluszban pedagógia, módszertan, pszichológia. Ugyanis az oklevelével a matematikatanári szak végzettje minden olyan helyen kaphat állást, ahol a matematikus is (csak fordítva nem áll fönn).
Nincs igazam?
ma 09:59 Nincs. A két szak közötti különbséget ugyanis redukáltad az álláskeresésre, azonbelül is annak az általad átlátható részére. Ebből a szempontból igazad lehet, bár ebben sem vagyok biztos.
Ha viszont azt nézed, milyen szinten tanulod meg a matematikát, akkor elég durva a különbség a kettő között. Ettől még nem jobb az egyik a másiknál, csupán másmilyen igényt elégít ki.
"de átnézve a két szak tananyagát,"
Ez esetben fogadd gratulációmat. Valószínűleg az első ember vagy a földön, akinek ez sikerült. Arra azonbannem lehetsz büszke, hogy nem vetted észre a különbséget. Valószínűleg a tananyagban is elég sok van, de az oktatás egészében rengeteg.
"Az álláskeresés terén meg nem tudok oly esetről..,"
Épp ezt írtam. Leszűkíted az összehasonlítást egy olyan területre, ami az egyik összehasonlítandó szempontjából másodlagos, a másik szempontjából sokadlagos jelentőségű, és kizárólag a saját információidból indulsz ki.
Mindegy, neked kár magyarázni, csak a kérdezőt nem kéne félrevezetned.
Részemről a kérdés ki-ikszelve.
Én nem a tananyag beosztásáról beszéltem, mikor azt állítottam, hogy nincs különbség, hanem a mibenlétében.
Másrészt meg ez nem büszkeség kérdése, legalábbis számomra nem.
Ami a félrevezetést illeti, az teszi ezt, aki nem veszi a fáradságot, hogy egybevesse a két szak tananyagát, noha véleményt osztogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!