Valami ötlet hogy mit készítsek újra hasznosításból? (többi lent)
A kérdés igazából az, hogy az, hogy a környezetvédelem manapság elszánt törekvés, vagy divat? Mert hogy azzal, hogy pár kupakot összekötsz és karkötőként használod, azzal tök jól mások arcába lehet tolni, hogy "haha, én teszek valamit a bolygóért, meg én környezetvédő vagyok", de az biztos, hogy nem teszel vele semmi érdemlegeset. Nehogy félreértsd, nem azt mondom, hogy többet kéne tenned, (igazából semmit nem lehet tenni azért, hogy javítsunk a föld helyzetén, tök fölöslegesen csinálunk bármit, hiszen gondolj bele: a mi segítségünk annyira kevés, mintha nem is lenne. Igazából ezért adtam én fel az egészet már 7 éves koromban. Tudom, hogy nem lehet rajta segíteni, és éppen ezért kiélvezem az időt ami rendelkezésemre áll ahelyett, hogy ezt az időt a környezetvédelemre pazarolnám, mert tudom, hogy semmit nem segítek, és igazából vannak jobb dolgok is, amit csinálhatok helyette. Most kérdezheted, hogy nincs e lelkiismeret furdalásom, de én azt válaszolom, hogy ennek az ismeretében nincs.) hanem azt, hogy ha nem vagy tényleg vörös hajú hippi, aki aki a délutánjait szemétszedéssel tölti, akkor ne hordj ilyet. Egyrészt nem néz ki jól, másrészt idegen tollakkal ékeskedsz.
ui.:az újrahasznosítás szóban az "újra" igekötőnek számít, használd hát akképp. Ez tipikusan egy olyan hiba, amit a helyesírás ellenőrző nem jelez ki, és nagyon sokat elárul a kérdező műveltségéről.
Kedves első!
A válaszod pedig a te hozzáállásodról árul el sokat. Az ilyen pesszimizmus az, ami semmit sem ér. Lehet, hogy a világ 80%-a kutyába sem veszi a környezetét, de a maradékból fogadok, hogy 19% úgy gondolkozik, mint te. És 1% jó, ha tesz valamit. Márpedig az a 19% szennyezi a legtöbbet, hiszen ha megtehetik, hogy így gondolkozzanak, akkor megtehetnék, hogy ne így cselekedjenek, vagyis fejlett országokban, kvzi jólétben élnek. A környezetszennyezés nagyját ez a réteg adja.
Nem azt mondja senki, hogy költözz ökoházba, használj napenergiát, hanem bármennyire is kényetletlen, de kapcsold le a villanyt, ne nézd egész nap a tévét, és ha teheted, havi egyszer gyűjtsd össze a tojástartókat és vidd el a szelektív hulladékgyűjtőbe. Ez is valami. És a tenger is vízcseppekből áll.
Ha mégis elpusztul a Föld, mert agyonszennyeztük, legalább tiszta lelkiismerettel vetheted meg a többieket, akik még ennyit sem tettek meg.
A "divat környezetvédelem" is tesz valamit. A pesszimista csak legyint. Amint a válaszodból kiderült, művelt, értelmes, lelkiismeretes ember vagy. Akkor miért viselkedsz úgy, mint egy nagy gyerek?
Kedves kérdező!
Ha valamiféle "sulibuli" lesz, vagy újrahasznosítás-nap, esetleg környezettan órára (van még ilyen?) kell, akkor szerintem ez egy jó és egyszerűen kivitelezhető ötlet, de egy ilyen karkötő nagyon nehéz tud lenni, meg könnyen felsérti a csuklódat. Nyakláncnak jobb, ha csomókkal, golyókkal választod el a kupakokat, így nem is kell olyan sok hozzá, meg dekoratívabb is. Régen divat volt a csomagoláshoz használt hungarocellt befesteni, lelakkozni, és abból fűzni karkötőt, nyakláncot, megpróbálhatod ezt is, ha van otthon ilyened (a hungarocell-morzsalék nem jó erre). Az egyik legjobb ötlet a sörös dobozból készült napelem (keress rá neten, nem tudom, hol írnak róla), de az nem egyszerű. :) Megpróbálhatsz színes üvegeket összetörni, és a cserepekből mozaikot kirakni (ehhez kell némi gyurma, de a sólisztgyurma pont alkalmas rá, szép fehér), ha nem kiegészítőt akarsz készíteni. Klasszikus ötlet még a papírnemű felhasználása: régi újságokból millió és egy dolgot lehet készíteni. Vagy tojástartókból, maradék gyertyából és egy kis madzagból nagyon vicces kis mécses készíthető. (Maradék gyertyát megolvasztod, belecsorgatod a tojástartó egy fakkjába, bele a gyertyában megmártott mazdagot, kész. Befestve, lakkozva jobban néz ki.)
A képzelet határtalan. Ilyen dolgokat mindenki csinált már oviban is, kisiskolában, emlékezz vissza arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!