Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valakinek jó ötlet? (többi lent)

Valakinek jó ötlet? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz egy verseny...természettudománnyal kapcsolatos előadást kell készíteni. Valakinek van valami érdekes, figyelemfelkeltő ötlete?

Segítsetek légyszi.

Előre is köszönöm!

=)

2010. szept. 21. 15:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Menj be meztelenül előadást tartani. Hidd el, mindenkinek felkelted a figyelmét.

Egyébként milyen téma?

2010. szept. 21. 16:28
 2/11 anonim ***** válasza:

Természettudományon belül bármi? Úgy értem kémia, fizika, matek, biosz, föci, mindegy?

Milyen szinten kell belemenned részetekbe?

Mondjuk írhatnál újonnan felfedezett állatokról. Pl van egy fotoszintetizáló csiga, gugli-ban utánanézhetsz.

Vagy orvosi kutatások érdekes eredményei, Marskutatás...

Amúgy van a 3.évezr*d újság (neten is fent van), tele ilyen érdekes cikekkel. Ha más nem is, a címekhez hozzájutsz a honlapjukon, és ha valami felkelti az érdeklődésed, keress utána! :)

Vagy ha vicceset szeretnél, nézz utána IgNobel díjaknak! :D

2010. szept. 21. 16:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Mondhatom igazán korrekt módon álsz a dologhoz, hogy itt akarod a munka javát elvégeztetni a "versenyhez".

A verseny azért verseny...

nah mindegy hagyjuk

2010. szept. 21. 17:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Előzővel egyetértek. Nem bukásra állsz, nem a hülye tanárod miatt nem érted az anyagot, nem beteg voltál. Egyszerűen lusta vagy, b.szol megcsinálni egy feladatot, amiért egyébként - gondolom - extra ötös jár. Tessék szépen gondolkozni. (Aztán gondolom, ha bemond valaki valami jót, mondjuk a pöttyös tungurkák életmódját, akkor a következő kérdés amit kiírsz, hogy ki tud a pöttyös tungurkákról írni valamit...)
2010. szept. 21. 17:31
 5/11 anonim ***** válasza:

Én nem értek egyet, mert csak ötletet kért.

Tarthatsz előadást a kétfejű kígyókról is. Írd be googlebe.

2010. szept. 21. 17:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Ígyvan...csak ötletet kértem. Pont nem arról vagyok híres, hogy mással csináltassam meg...Nem azt kértem, hogy tartsátok meg helyettem, vagy diktáljátok le...Nem...Csak annyit, hogy valaki valami érdekeset...mert nem először indulunk...és kifogytunk az ötletekből...Semmi extra ötös nem jár érte...Nem azért csinálom...a rosszindulatú emberek meg kíméljenek...mert nemismertek...és így nemtúl jó véleményt alkotni valakiről. Régóta a netet és a könyveket bújjuk...de minden téma olyan lapos....Ezért kérdeztem volna.

Am igen biosz, kémia, fizika, föci. És köszönöm az eddigi válaszokat. (A b*lfaszokét is.)

2010. szept. 21. 20:43
 7/11 anonim ***** válasza:

oké.

Híg oldatok???

Csak egy ötlet. Biológiai és kémiai úton is meg lehet (kell) közelíteni.

Sztereoizoméria azon belül is az optikai izoméria jelensége???

Felületi feszültség???

Másodrendű kötöerők szerepe az anyagok megjelenési formáiban???

Fluoreszcencia, Foszforeszcencia és Kemilumineszcencia jelensége???

2010. szept. 21. 22:04
 8/11 anonim ***** válasza:
A hajszálcsövesség érdekes jelenség.
2010. szept. 21. 22:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Pl a felhajtóerő közegekben (archimedes). Van pár érdekes dolog, ami a legtöbbek által várt eredménnyel szöges ellentétben van ( pl amikor egy héliummal, hidrogénnel töltött lufi a jármű fékezésekor még jobban fékeződik, és gyorsuláskor még jobban gyorsulni látszik), vagy lehetne taglalni miért is nem tud felemelkedni a tengeralattjáró ha egy bizonyos kritikus mélység alá merül, ez utóbbira Öveges professzornak volt is egy látványos kísérlete ) ...) stb .

maci

2010. szept. 22. 11:18
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!

Még gondolkodom! =)

2010. szept. 23. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!