Van egy elmélet miszerint az ember?
Kedves utolsó!
Biológus vagyok. Ismerem a honlapot. Gondolom a kérdező is konyít a témához, ismeri a honlapot, olvasta is.
Helo mindenki :-)
Mondjuk nem tudom, lehet nagy hülyeséget mondok ezzel, de végülis talán annyira azért nem lehet hinni abban, hogy "mennyivel több mindenre voltunk képesek" mert agyunk X %-át használjuk csak, aztán egyszer csak elfelejtettük a képességeinket, mert nem tudom miért lett volna előnyös ez nekünk. Szóval nem tudom, lehet hogy csak azt hisszük vannak még tartalékaink, közben meg nincsenek. De azt se lehet kizárni, hogy vannak. Hallottam én is az agykontroll-ról, de nem akarok rossz véleményt mondani, mert annyira nem mentem bele, de amit én láttam az kb annyi volt hogy zárd ki a környezetet, nyugodj meg és koncentrálj. Így nyílván könnyebben mennek a dolgok :-)
Igen, az is igaz, hogy amint kezdtük túlértékelni magunkat, egyre inkább károsítjuk a környezetünket. Így saját ragadozóink vagyunk, vagy hogy fogalmazzak. Ez biztos valami legbelső késztetés, a túlélésre való törekvés vágya, hogy sajnáljuk, ha elpusztulunk. Kozmikus mértékkel nézve, nem tudom mekkora kár. Lehet nem is akkora, mint hisszük. Mondjuk ez minket nem boldogít. Elég magányosnak érezhetjük magunkat itt a nagy Űrben, azért is hisszük minden áron, hogy eljöttek már hozzánk a földönkívüliek, azért nagy teher van a vállunkon :-D
(bár ezzel eléggé elkanyarodtam :-D - szokásom ) :-D
Köszi szépen a webcímet is, meg a könyvek címét is, szívesen veszem, ha van időm elolvasom, én egy olyan könyvet találtam :-D (nem röhögni) az a címe, hogy miért szeretjük a szexet ja nem bocs, megtaláltam elfekvőbe a szekrénybe szóval: Jared Diamond Miért élvezet a szex? (nem romantikus regény, de nagyon érdekes volt :-D)
Én nem bioszra jártam, csak emelteztem érettségikor, és utána a Környezettanra mentem, ott nekünk a Nánási Irén Hománökológia könyvét (szép vastag) kérték, meg volt Bevezetés az állattanba stb, de azok nem voltak valami komolyak, utána átmentem az SE-re szóval annyira nem mélyedtem el mint te (egyébként full respect a bioszosnak, nekem is az volt minden álmom, de oda nem vettek fel :-( :-D mostmár mindegy, mondjuk el van kapálva)
re Fallen Angel:
"Nálam még csak a Poltergeist jelenség jött be...volt egy időszakom, amikor nagyon stresszes voltam, és amikor ideges lettem, elkezdtek körülöttem a dolgok zörögni, rezegni, eltolódni tőlem...minél jobban ideges lettem, annál nagyobb lett ennek a jelenségnek az ereje is..."
És mi van, ha csak arról van szó, hogy amikor idegeskedsz, jobban odafigyelsz a külső zajokra (csöpögő csap, nyikorgó ajtó... ? Míg amikor jó kedved van, akkor nem érdekelnek ezek. Máris kevésbé tűnik ezoterikusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!