Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért gondolják azt, hogy az...

Miért gondolják azt, hogy az ősrobbanáskor jött létre a tér is?

Figyelt kérdés
Az nem lehet,hogy a tér már megvolt,amely végtelen,és csak az anyag "szóródott szét",és az anyag változásával így megjelent az idő is?
2011. aug. 6. 21:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ebcsont megmondta a tutit. :) Egyetértek.

Egyébként érdekességképpen: Tudtad, hogy a földön fellelhető energiahatások közül elég soknál már tudták bizonyítani, hogy kicsit részecskék ráhatása az egész. A gravitációnál nem tudták még, azt tudom, de nagyon sok-mindennél már igen. :)

2011. aug. 6. 21:41
 12/12 Vree ***** válasza:

Az astronomycafe.net-nek van egy klassz listája a top dolgokról amiket az ősrobbanás-elmélet megjósolt, szerintem érdemes elolvasni:

[link]

A lényeg az hogy az univerzum tágulása megfigyelt tény, és szerves része az egész ősrobbanás elméletnek - nem cserélhetnéd ki az anyag mozgását a tér tágulásával úgy hogy az elmélet értelmes maradjon.

Igazából az alapvető építőanyagai az univerzumnak annyira függenek egymástól hogy szerintem elképzelni is nehéz hogy létezhetnének egymás nélkül az általunk ismert formában. Nincs olyan hogy először megjelenik a tér, aztán az idő, anyag majd energia, mert egyik sem értelmezhető a többi nélkül. Ellenőrizni természetesen ezt nem tudjuk, hogy pl. létezhet-e tér anyag nélkül anélkül hogy egy teljesen új univerzumot kellene gyártanunk.

Szerintem olvass utána a Mach-elvnek, lényegében ez az az elv ami kimondta hogy a newtoni "abszolút tér" elmélete helytelen, és a holisztikus nézőpont a helyes, amiben a téridő bármilyen fizikai tulajdonsága a benne lévő anyag okozata.

2011. aug. 7. 04:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!