Miért gondolják azt, hogy az ősrobbanáskor jött létre a tér is?
De nem lehet csak 4 dimenzióval leírni a teret... A legújabb elméletek szerint 11-et határoztak meg. Pont azért, mert egy lap is 4 dimenziós, és ez nem elég, látod.
Egyébiránt meg hiába hajlítod az A pontot a B-be. Attól még az A pontban maradsz, és ha át akarsz menni a B-be, vagy meg kell tenned ugyanazt a távot amit hajlítás nélkül is, vagy át kell menned úgymond a téren.
Szóval... szerintem a hajlítás igen, lehetséges, de nem így közel sem... :) Féreglyukakkal lehetne megoldani, de ahhoz meg akkora mennyiségű antienergiára van szükség (hogy nyitva maradjon a féregjárat), amekkorát nem tudunk előállítani... még.
Én nem tudom, hogy miért van ez, miért gondolják ezt a tudósok, és megmagyarázni sem tudnám, de valahogy mégis azt gondolom, hogy itt most rátapintottak a tudósok a lényegre.
Nemcsak anyag, de még energia sem volt az ősrobbanás pillanatában és azelőtt, csak egyetlen egy pontban. A téridő az ősrobbanassál és így a világgal együtt keltkezett. Ezt szerintem azért nehéz felfognunk, elképzelnünk ésszel, mert mi igazából csak a saját világunkban tudunk gondolkodni. Pedig nagyon is valószínű, hogy a tér sem végtelen, csak ez már a felfoghatatlan fogalmát súrolja. Én abból indulok ki, hogy a világban minden rendszer legvégül visszaköszön saját magára. Kell lennie olyan "helynek", ahol nincs tér, idő, és így ott sem anyag és sem energia nincs. Ott a semmi van, a szó szoros értelemben vett semmi. Ahol tér van, az pedig már nem a "semminek" a kategeróiája, mert a tér az igenis valami.
Einstein relatívitás elméletét is csak részleteiben értem. De bármennyire is abszurd az egész elmélete, én hiszek Einsteinnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!