Az ősrobbanáskor elindult legelső fénysugár most hol tart?
Szerintem kb 14milliárd*fénysebesség-nyire. Ősrobbanáskor szerintem keletkeztek fotonok, ne értem a logikát, hogy azt csak miért a magfúzió hozhatta volna létre.
Szóval kb. 132361133184000000000000km-re járhat az első fénnyaláb. De ezt senki sem tudhatja.
Ugy tudom jelenleg a másodperc tört részéig az elmélet viszakövethető. Ekkor jelentek meg a leptonok, barionok, itt már volt foton is, mivel ezek egymással való kölcsönhatást a foton biztosítja. Viszont az itt keletkezett fotonok nem tudtak szabadon közlekedni, mivel az anyag ionizát állapotban volt gyakorlatolag ha egy foton létrejött azonnal el is nyelődött. Kb 300e évvel a nagy bumm után hült le az anyag annyira hogy az addigra kialakult protonok egyesültek az elekrtonokkal atomokká. Itt a sugárzás lecsatolódott az anyagról és szabadon mehetett arra amerre akart. Tehát
13,7-0,0003 miliárd fényévet tett meg az első szabad fénysugár. (ezt a sugárzást nevezik kozmikus háttérsugárzásnak).
Az előző válaszolónak:
Az inflációs korszak alatt a világegyetem méretének 10^50 (hatvány) arányú növekedést szenvedett el.(ugyanis a tér tágulási sebességének nem korláta a fénysebesség.)
Bőven volt tehát lehetősége anyagnak oda jutni, és ott galaxissá összeálni. Majd fényt kibocsátani felénk, ami 13milliárd év elteltével ide is ért.
Sziasztok:)
Telljes mértékben egyet értek az elöttem szólóval...nagy öröm látni,hogy van a világban még olyan ember,aki elfogulatlanul átgondol alapvetően elfogadott elméleteket.
Másrészt lássuk be ez a kérdés hogy,hol tart most az elő foton az ősrobbánstól.....én szerintem a legtudományosabb válasz hogy:enyi erővel azt is kérdezhetnéd miért lapos a föld?:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!