Milyen gyorsan tágult illetve tágul a világegyetem?
Figyelt kérdés
kérdésem azoknak szól akik az ősrobbanás elméletét vallják, mert nekem kicsit sántít a dolog. pl egyetértünk abban hogy a fénynél nincs gyorsabb sebesség.tehát nem lehet átlépni a fénysebességet. Carl Sagantól kezdve Steven Hawkingig, minden fizikus és csillagász egyet ért abban akik ezt az elméletet vallják, hogy az ősrobbanás után a világegyetem nagyon gyorsan tágulni kezdett. a másodperc töredéke alatt már nagyobb volt mint egy focilabda és a 100. másodpercben már nagyobb volt mint a naprendszerünk, ezt támasszák alá a legfrissebb kutatások is. na de már most ha a 100. másodpercben nagyobb volt mint a naprendszerünk akkor gyorsabban kellett tágulnia a fénynél, mivel csak a nap-föld távolságot a fény körülbelül 8perc alatt teszi meg. akkor a világegyetemnek gyorsabban kellett tágulnia a fénynél? vagy valamit nem vettem figyelembe?2011. júl. 30. 14:26
11/17 A kérdező kommentje:
alátámasztott az ősrobbanás elmélet? a semmiből az abszolút semmiből minden lett. bizonyíték nincs csak fogadd el... valahogy hihetetlen
2011. aug. 14. 16:24
12/17 anonim válasza:
Ki mondta, hogy a semmiből lett?
A semmiben lett - de nem a semmiből. Az ősrobbanásban már benne volt a mai világ teljes anyaga.
13/17 Tom Benko válasza:
Talán kezdésnek olvasd el a Wikipedia vonatkozó cikkét... Meglehetősen bizonyított elmélet. Bizonyíték például a Hubble által felfedezett, a távolsággal arányos távolodás, vagy a H/He arány.
14/17 anonim válasza:
Az egyik hozzászóló említi a hold+lézeres dolog.
Én csak olvasóként vagyok itt, nem értek a dologhoz, de ez csak szerintem hülyeség? Ha elfordítom a lézert, akkor egy "új fény" indul ki a lézerből aminek szintén oda kell érni a holdhoz fénysebességgel. Nem pedig a hold szélén lévő "fény" megy át a másik oldalra.
15/17 anonim válasza:
Utolsó, jól gondolod és ez egy buta példa volt.
16/17 Hadas Alfréd válasza:
bele kell vetni ebbe a kérdésbe az inflációt ami azt mondja ki hogy semmi nem lehet gyorsabb mint a fény...
de viszont az ősrobbanás nevezetes 0. másodpercében gyorsabban tágult a világegyetem mint a fény
17/17 anonim válasza:
A térben semmi sem mehet gyorsabban a fénynél.
A tér tágulási sebességére nincsen ilyen korlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!