Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Vitaminok hatására (Pl. C, E,...

Vitaminok hatására (Pl. C, E, A stb. ) biztos, hogy tovább élnek a sejtek?

Figyelt kérdés

Szinte állandóan azt lehet hallani a vitaminokkal kapcsolatban ,hogy ún. "antioxidáns hatást fejtenek ki, ami azt jelenti ,hogy megvédik a sejteket a káros anyagoktól és ezáltal lassítják az öregedést".

Ez biztos igaz vagy csak ezt az egészet kitalálták ,hogy a gyártók el tudják adni a készítményeiket?

Én még nem is hallottam olyan kutatásról ahol a patkányok nagy mennyiségű vitamint kaptak és ezáltal tovább éltek volna.

2011. júl. 13. 11:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
18:37 Természetesen a Nutrilite cég semmilyen állatkisérletet nem végez. Táplálékkiegészítőgyártóknál tudtommal egyébként sem szokás.
2011. júl. 14. 21:47
 12/15 anonim ***** válasza:

No, így már oké.

Állítkísérletet végezhetnének, ha nagyon szigorúan vennék magukat, de abban egyetértünk, hogy felesleges. (És nem etikai szempontok miatt, hanem pénzügyileg. Gyógyszernél kötelező, táplálékkiegészítőnél én is úgy tudom, nem.)

2011. júl. 14. 23:41
 13/15 anonim ***** válasza:

Ez nekem sok. Gyógyszereknél kötelező az állatkisérlet? Ez egész perverzül hangzik. Az ellenőrzéshez minek? Meg kell vizsgálni, hogy az van-e benne, amit ráírtak, és nem szennyezettek-e. Ehhez nem kell halálrakínozni egyetlen majmot sem.

A kutatásnál van értelme, bár én ott is ellenzem (szigorúan etikai okokból), és kiváltható más módszerekkel. A Nutrilite Health Institute a világ egyik legnagyobb egészségügyi kutatóintézete, és megvannak állatkisérletek nélkül.

[link]

2011. júl. 15. 00:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Az állatkísérletekről -

A gyógyszer engedélyeztetésnél nincsen kötelező állatkísérlet, hiszen már a gyógyszer fejlesztése során elvégezték a szükséges kísérleteket, pl. "emberkísérleteket" is. Ezeknek a teljes körű dokumentációja viszont szükséges a gyógyszer engedélyeztetéséhez. Állatkísérletet viszont nem is biztos, hogy végeztek, hiszen ma már rendelkezésre állnak más módszerek ezek kiváltására, pl. szövettenyészeten végzett vizsgálatok.

A táplálékkiegészítők gyártásánál, forgalmazásánál pedig semmilyen vizsgálat nem kötelező, ha jól tudom még csak bejelenteni sem kötelező a termékeket.

Hogy még egy cégről csámcsogni lehessen, a Pharmanex az egyik legnagyobb MLM alapon működő étrendkiegészítőket gyártó és forgalmazó cég. Növényi kivonatokból állítják elő a termékeiket, nem használnak szintetikusan előállított alapanyagokat, és szigorú minőségellenőrzési rendszerük van, a termékeiket pedig folyamatosan ellenőrzik (a hatékonyságot is).

2011. júl. 15. 10:29
 15/15 anonim ***** válasza:
A szövettenyészeti adatok nem azonosak az in vivo adatokkal. Láttam én már súlyos tévedéseket pont ilyen okból, halt is bele vagy egy tucat kisgyerek.
2011. júl. 16. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!