Természetes körülmények között minek a hatására aktiválódnak a kannabinoid receptorok?
Igen, ezzel tisztában voltam.
Úgy értem a kérdést, hogy milyen külső inger az, amire az agy válaszreakcióként felszabadítja őket.
Pl fájdalom -> endorfin
veszély -> adrenalin
jó dolgok -> dopamin, szerotonin
??? -> anandamid
Csak szimplán egy jutalmazó anyag lenne? Arra ott van a dopamin és a szerotonin. Ráadásul a kannabinoid rendszernek komplexebb hatása van a szervezetre. Ezért nem értem.
Ezt nézd meg:
MOst nincs időm végignézni, azt hiszem ebben minden válasz benne van. Ha megnézted és még kérdésed van, írj.
Konkrétan nem mondta benne, de a videó megerősítette bennem azt az elképzelést, miszerint a kreatív gondolatok agyi serkentője lehet az endokannabonoid rendszer. (amiért persze jutalmaz is a dopaminrendszeren keresztül)
Hosszabb ideje figyelem a különböző józan tudatállapotokat, elég jól megkülönböztethető egy endorfin-fless például egy filozofikus, elmélkedő, mély beszélgetés okozta boldogságtól. Ez utóbbi lehetséges, hogy az endokannabinoid rendszer beindulásának folyománya.
Köszönöm szépen az utolsó két válaszolónak! Ha valaki valamit még hozzá tud tenni, azt szívesen olvasom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!