Egy asszony max hány gyereket szülhet? Kinek volt a világon a legtöbb gyereke?
Mennyit szülhet? Egy kis matekkal lehet becsülni: tegyük fel, hogy 14 éves korától 70 éves koráig tojja a kölköket, évente egyszer (9 hónap terhesség, 3 hónap pihi). Tegyük fel, hogy minden alkalommal ikreket szül: (70-14)*2=112
Vagyis 100 fölött is lehetséges, elméletben. Persze elég kicsi a valószínűsége hogy mindig ikreket szül, de a paramétereket szabadon lehet változtatni.
Azért az itt végzett számítások néha kissé elrugaszkodnak a valóságtól; pl. nehéz elképzelni, hogy ha egy nő 14 éves korátol szinte állandóan terhes, akkor olyan sokáig éljen.
A bizonyos orosz hölgy neve nem ismert, csupán a férjéé; Fjodor Vasziljev első felesége volt ő. A "termés" a következőképp alakult; 27 szülésből 16 ikerpárnak, 7 hármas és 4 négyes iker.
Ha a mateknál maradunk. Egy nő kb 13-14 éves korától szülőképes egészen a menopauzáig vagyis kb 40-45 éves koráéig. Ha úgy számolunk, ohgy kb 13 havonta szül akkor kb 20-23 szülés és csak egy-egy gyereket mondok. ( Jegyzem meg nem számoltam ki)
A fácánkertieknek itt nálunk Mo.-on 22 gyerekük van. Egy család egy apától és anyától.
>A "termés" a következőképp alakult; 27 szülésből 16 ikerpárnak, 7 hármas és 4 négyes iker<
Orosz vagy Ukrán? Csernobil környéki? Nem mindegy?
Egszséges dolog egyáltalán ennyit szülni?
Én is a 69 gyerekes orosz nőről olvastam a rekordok könyvében.
Matematikailag és biológiailag is lehetetlen ennél több.
Egyik előttem hozzászóló írtí h 14-70 éves korig.
Hát 70 évesen egy nő se szült, képtelenség.
56 éves asszem a legidősebb szülő nő.
Szóval 15-45 éves korig szülnek átlagban a nők.
Ha átlag 2 gyerek/szülés, így jön ki 60 gyerek.
Az orosz nő ezt kilenccel túlteljesítette,
és nem csernobil idején ahogy egy vicceskedő írta, hanem asszem az 1700-as 800-as évek tájékán
A legtöbb gyerek, akit egyetlen anya szült:
69. Fjodor Vasziljev felesége életében 16 ikerpárt, hét hármasikert és négy négyesikert hozott világra, még 1725 és 1765 (!) között.
A legöregebb nő, aki szült:
63 évesek voltak (megosztott első hely). 1996-ban az amerikai Arceli Keh-nek hormonkezelés után született egy lánya. 1994-ben az olasz Rosanna Dalla Corte ugyanennyi idősen fiúgyermeknek adott életet természetes fogantatás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!