Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért tartja mindenki ilyen...

Miért tartja mindenki ilyen nehéznek a matematika érettségit, holott a színvonala szinte 0?

Figyelt kérdés

Valamikor, gondolok itt a 70-es, 80-as évekre, sokkal keményebb példákat adtak. Habár akkoriban lényegesen kevesebb diák érettségizett, mint most.

Hogy érzékeltessem a különbséget, leírom egy 70-es évekbeli matematika érettségi egyik feladatát:

a.)

Számítsa ki az y=x^2+2x-15 egyenletű parabola és az y=5x-15 egyenletű egyenes által határolt síkidom területét.

b.) számítsa ki ennek a síkidomnak az x-tengely körüli forgatása által keletkezett test térfogatát.

Ha a régi érettségi lenne most is, akkor azt hiszem, hogy a most érettségizők 80%-a nem menne át.

De ha visszanézünk a 90-es évekre, akkor pedig volt egy matematikai összefoglaló feladatgyűjtemény, abból mentek a példák. És jócskán nehezebbek azok is, mint a mostani érettségi példái.

2011. máj. 6. 14:32
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

"Sőt, akkor ha nem a szakmájában helyezkedik el, akkor ugyanúgy feleslegesen fizettük a diplomáját, nem?

Ez az egész tervezet csak akkor működhetne, ha előbb normális körülményeket teremtenek normális fizetéssel."

Így van. Tehát azt mondhatjuk, hogy egy csomó bölcsész, kommunikáció szak, és hasonlók diplomáit feleslegesen fizettük.

Ezért utaltam arra, hogy legyen kevesebb ilyen diploma. Helyette legyen orvosdiploma, mérnöki, stb. Aki elvégzi ezeket, maradjon itthon. Viszont ekkor becsüljék meg, és adjanak neki tisztességes fizetést. Így lenne korrekt.

2011. máj. 8. 12:24
 32/35 anonim ***** válasza:
49%
Hát így LENNE korrekt. És szted ebből lesz valaha is vmi?:) Mert szerintem sajnos nem:(
2011. máj. 8. 12:27
 33/35 anonim ***** válasza:
Őszintén, az okosabbja már így is dobbant, fél Cambridge magyarul beszél lassan, ki maradna itthon ilyen feltételekkel, már tanulni is?
2011. máj. 8. 13:15
 34/35 anonim ***** válasza:
Szerintem is azért könnyebb az érettségi, mert az oktatás színvonala csökkent.
2011. máj. 8. 17:02
 35/35 anonim válasza:
49%
Hát én most érettségizek, és a matekom 100-as lett, úgyhogy engem nem bánt a színvonal csökkenése :D
2011. máj. 25. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!