A világegyetem tágulása lényegében a világegyetem teremtődése? Vagyis a tér és az idő a szingularitás óta is teremtődik?
A tér és az idő az ősrobbanáskor teremtődött meg.
Az idő az biztos, hogy nem tágul.
Szerintem a tér az, ami a te szavaiddal élve teremtődik, mivel tágul az univerzum is.
Minden filozófálás csak a mi kis tudatlan emberi eszménk.
Ki tudja hogy vajon mi az igazság.
Gondoljatok bele, 1000 évvel ezelőtt felakasztották aki azt merte állítani hogy a föld kerek.......
A tér és az idő nem két külön cucc, hanem egyazon dolognak 2 dimenziója. Téridő. Ezért az univerzum tágulásával lassul az idő.
A termodinamika törvényei kimondják egyrészt, hogy energiamegmaradás van, másrészt, hogy anyagmegmaradás van. Ezen elméleteknek levezetése is van. Következik belőle, hogy a világegyetem létező dolgai már meg vannak teremtve, és se nem szűnnek meg létezni, se nem teremtődnek (anélkül legalábbis, hogy ellenkező irányú folyamat ne menne végbe). Hm. Tehát, ha te úgy akarod felfogni, hogy az univerzum folyton teremtődik, megteheted, hiszen pont azáltal van idő dimenziója a világnak, hogy minden pillanatban "átépítődik", vagyis egyszerre történik benne megsemmisülés, és teremtődés. De ezen két folyamat nem okoz nettó anyag- vagy energiaváltozást, szóval nem lesz több minden, ilyen értelemben nem teremtődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!