A mitocondrium lehetett valaha önálló élőlény?
Figyelt kérdés
2011. febr. 15. 23:13
31/33 anonim válasza:
A definíciómban nem szerepelt a szervezet bonyolultsága. Az nem számít. Az a lényeg, hogy a membránnal körülhatárolt sejtes szerkezet nem bomlik fel a sejt élete során, miközben a membrán által elválasztott térrészek között szabályozott anyagáramlás zajlik. Ezek szerint én a plasztiszokat és a mitokondrimukat amíg képesek osztódni, replikálni a DNSüket, fenntartani saját transzlációs masinériát, én élőnek tekintem. kis prokarióta fejőstehenek: szabadon már elpusztulnának, de mi gondoskodunk róluk, és cserébe tejet adnak.
32/33 hollófernyiges válasza:
Mitokondrium mint élőlény? hát ez nagyobb perverzió a vírus élőlénynél :)
Kb egy olyan életdefiníció lenne jó amit akkor is tudsz használni ha elmész egy idegen bolygóra és ott kellene eldönteni valamiről hogy az-e. Az eddigi legjobbat én egy Science editorialban olvastam: élő az ami képes szaporodni és evolúcióval alkalmazkodni a környezetéhez.
33/33 anonim válasza:
Ebbe a definícióba így a vírusok és a mitokondriumok is beleférnek. :)
A mitokondriumok szerintem is élőlények, hiszen gyakorlatilag baktériumok, csak az önálló élethez túl kevés génjük van és nincs sejtfaluk. Önálló anyagcserével rendelkeznek, ezt az anyagcserét szabályozó génekkel, és szaporodásra képesek a gazdasejttől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!