A platina és a fehérarany más az ókorban is ismeretes lehetett?
Nem tudtam, pontosan hova szúrjam be a kérdést.
Valójában egy fantasyt próbálok írni, és elgondolkodtam, vajon platina és fehérarany ékszereket használhattak-e már ilyen régi korokban. Az interneten utána néztem, de nem volt világos teljesen. Azt találtam, hogy Egyiptomban már az ókorban használtak platinát, de nem tudatosan, csak összetévesztették valamivel, illetve Ecuadorban állítólag ismerték. Valahogy számomra mégis furcsán hat, ha elképzelem, hogy régi, ókori emberek platinagyűrűkkel szaladgálnak. A fehéraranyról ilyen információt nem találtam, csak mindenféle kémiai dolgot, meg hogy hogy ötvözik, mi hány karát, stb., de az számomra nem fontos. Ismerték ezeket az ókorban? Vagy ha nem, akkor elképzelhető/hihető, hogy ismerik egy régi korban játszódó könyvben (=nem kell semmi modern dolog az előállításához)?
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!