Laboratóriumokban a platina elektród az tiszta platinából van, vagy ötvözik, vagy esetleg egy másik fémre viszik fel?
Van belőle kb. 1,5-2 grammom, és érdekelne, hogy mennyit érhet. Mert ha csak egy hordozón van egy vékony réteg, akkor nem sokat.
Ha bemegyek vele egy olyan üzletbe, ahol törtarany mellett platinát is felvásárolnak, ott meg fogják tudni mondani, hogy mi az ábra? Vagy mivel nincs rajta jelzés (érthető okból, nem ékszernek készült), nem is foglalkoznak majd vele?
Nem, nem loptam. Egy kutató laboratórium felszámolásából származik, kidobták volna. Azt nem tudom, hogy konkrétan milyen elektróda, rengeteg sok minden van ott.
Le sikerült tekerni róla amúgy a fémet, szép fényes, csillogó.
Na de most akkor: értékes, vagy nem? Eladható, vagy csak szobadísz?
ha kidobnak egy Pt elektródot, annak oka van...
tehát nem érhet sokat
de egy új elektróda ~ 100e Ft nagyságrend (persze elektród és készülékfüggő is)
Hát a készüléktől függően érhet sokat vagy mégtöbbet.!
egy fehérarany gyűrű ami kb 3 g 15e ezért 2g ot kb 5 ezerért felvásárolja vki sztem simán az meg majd beolvasztja azt keres rajta.
Nem kell a fehéraranyba belekötni, hogy abba Pd van, hivatalos ékszerész mondta, hogy Pt ből is van gyártva, habár azt nem merem megkockáztatni h meg tudta e volna mondani, hogy a kettő között mi a különbség.
Ez most kicsit zavaros volt. A fehéraranynak köze nincs a platinához, teljesen más anyag.
Szerintem bemegyek egy ékszerüzletbe, aztán maximum majd kiröhögnek.
Erre nagyon kíváncsi leszek.
Divat platinából ékszert készíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!