Laboratóriumokban a platina elektród az tiszta platinából van, vagy ötvözik, vagy esetleg egy másik fémre viszik fel?
Figyelt kérdés
Van belőle kb. 1,5-2 grammom, és érdekelne, hogy mennyit érhet. Mert ha csak egy hordozón van egy vékony réteg, akkor nem sokat.
Ha bemegyek vele egy olyan üzletbe, ahol törtarany mellett platinát is felvásárolnak, ott meg fogják tudni mondani, hogy mi az ábra? Vagy mivel nincs rajta jelzés (érthető okból, nem ékszernek készült), nem is foglalkoznak majd vele?
2010. jún. 24. 17:56
11/17 anonim válasza:
Divat-e platinából ékszert készíteni?
Ma a swarovski kristályok korában talán nem.
De a legnemesebb legdrágább és örök értéknek számító ékszer a brilliáns platina foglalatban!
12/17 anonim válasza:
Ja, és hogy a kérdező kérdésére is válaszoljak, a laboratóriumi platinaelektródokat nem ötvözik, azaz tiszta platina. Vannak még platinázott platina elektródok is, de azok a felületi részecskeméret miatt fekete színűek és nem fémes fényűek. Azok is tiszta platinából vannak.
13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
Ma benézek pár ékszerüzletbe, aztán lesz ami lesz.
2010. júl. 1. 09:44
14/17 anonim válasza:
Az elektród tiszta platinából van, tehát 100%-os platinád van.
15/17 A kérdező kommentje:
Csak az a gond, hogy az ékszerüzletben nem hisznek az embernek, a bevizsgálás meg nem sokkal kerül kevesebbe, mint amennyiért megvennék. Bár szerintem irreálisan alacsony árat mondtak nekem, azt mondták 6000Ft körül vennék meg, és 3.000-ért vizsgálnák be. Lemértem, 1g a tömege, max. 1,1. Tényleg ilyen alacsony a felvásárlási ára, vagy csak vissza akartak élni azzal, hogy eléggé fiatalnak nézek ki? Árfolyamos oldalakon bőven 10.000Ft fölött van grammja.
2010. júl. 15. 19:49
16/17 anonim válasza:
Szerintem ne add el, ha nem a reális árát adják érte. Tedd el egy jó helyre, ahol nem veszik el. Ha nem is most, de valamikor máskor hasznát veheted.
17/17 anonim válasza:
Egyébként csak egy kis királyvízre lenne szükséged és az ékszerészek előtt is bebizonyíthatnád a platinád valódiságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!