Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért élünk, létezünk 3...

Miért élünk, létezünk 3 dimenzióban, ha egyáltalán ebben élünk?

Figyelt kérdés
2010. dec. 21. 00:17
1 2 3
 21/24 Amenothep válasza:
Mi most az 1. dimenzióban élünk. A nagy koponyák akik vagonszámra keresik a pénzt a kitalációjukkal a jelen érzékelhető világunkat a 3 dimenziónak titulálják és ez lett az elfogadott amelyet alátámasztani senkinek sem sikerült. Ebben a térben nincs 3 dimenzió, csak 1. Mindennek van kiterjedése, egy sík felületnek is, a televízió képernyőjének is. Egy papírra vetett rajznak is van szélessége, hosszusága, magassága, megvan mindegyik kiterjedése, csak eltérő méretekben. Az hogy a szemünk eggyes dolgokat 3 dimenzióban vagyis térben, két dimenzióban, vagy egy dimenzióban lát, az csak nézőpont és méret kérdése. Az ember hajlamos mindenre magyarázatot keresni, a sima rajz két dimenziójától kezdve a fekete lyukakon át mindenre. Ezek azonban fikciók. Mint az is amit itt leírtam, úgyanis nem lehet sem megcáfolni, sem alátámasztani. Az emberiség alapvető dolgokra sem tud válaszolni, nem hogy arra, hogy most akkor 1,2,3, vagy 13 dimenzió létezik e. Élő ember nem tudja megmondani, hogy honnan ered és mivé lesz az ember ÉN VAGYOK léte. Miből alakul ki? Hogyan alakul ki 100 vagy 8 millió és 8 milliárd különbőző ÉN VAGYOK lét, és lélek. Itt van 8 milliárd kézzel fogható emberi lény akik lényét nem sikerült megfejteni, és sok más kézenfekvő dologra sem találtunk mai napig magyarázatot, de a nagy szakik a 4, 5. dimenzióról szónokolnak, és azokról a fekete lyukakról (ha léteznek egyáltalán) amelyek fényt és minden anyagot elnyelnek, amelyek millió fényévnyire vannak. Amíg a hétköznapi dolgokra sem tudunk válaszolni addig rosszul tesszük ha dimenziókról és feket lyukaktól alkotunk teóriákat.
2014. jún. 20. 20:17
 22/24 anonim ***** válasza:

Nem csak 3 dimenzióban élünk: van 1 dimenzió. Az egy pont, . de az egyenes is annyi, mivel csak egy irányba van kiterjedése:

_______ látod csak hossza van, széle (vastagsága) nincs.

A 2 dimenzió az 1 dimenzió összessége: képzeld csak el, hogy ha egyeneseket összeillesztünk akkor 2 DIMENZIÓSSÁ válik, ugyanis négyzetet (vagy más síkot) kapunk.

A 3 dimenzió az, amikor már kilépünk a síkokból,pontokból: Mert, ha négyzeteket egymásra raksz, lesz mélysége is, ezért az 3 DIMENZIÓSSÁ alakul.

Jöhet a 4 dimenzió: Ha egy 3 dimenziós kockát valahogyan el tudsz mozgatni, az már azt jelenti, hogy időben is létezik, tehát tudod tologatni. Az idő a 4. Dimenzió

Az 5 dimenzió: Ugye már az időn túl vagyunk, tehát nehéznek tűnik felfogni. PEDIG NEM NEHÉZ. az 5 DIMENZIÓ az, amikor a gondolatunkban is képes megszületni valami, pl: egy tervrajz. ami aztán a valóságban is létre fog jönni.

Összesen 21 dimenzió van.

2015. máj. 30. 11:10
 23/24 anonim ***** válasza:
22: Ez tök érdekes, de mi a maradék 16 dimenzió? És miért pont annyi van? :D
2015. máj. 30. 17:34
 24/24 anonim ***** válasza:
Azt én sem tudom.
2016. jan. 12. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!