GPS az útvonal tervezésekor miként számolja a 2 pont közti távolságot? Figyelembe veszi-e a hegyre fel - le meneteket, vagy csak 2 dimenzióban tud számolni, és a 3. dimenzióból adódó távolságnövekménnyel nem kalkulál?
Köszönöm a feltételezésem megerősítést. Valójában nem örülök neki, hogy hibásan számol a GPS, még akkor sem, ha van abban igazság amit írtál: "egyébként nem lenne konzekvens a hagyományos térképekkel".
Szerintem egyszerűen a számítási kapacitás hiánya okozhatja a hibás eredményt, vagy egyszerűen a gyártók nem kellő precizitása. Ha számolható lenne a 3D beli távolság, akkor külön eredményként is kijelezhető volna mindkét érték.
Mellesleg: tudtok olyan GPS -ről, amely akár az út elején tervezéskor akár a végén tényadatként tud mutatni függőleges metszetű képet AB pont közt szintvonalakkal? Maga a GPS szerintem méri a magasságot, tehát kalkulál vele, de nem tudom ilyen módon felhasználja -e annak eredményét.
Szerintem, ha a benne lévő térkép csak 2D -s, legalább a megtett útra vonatkozó szintemelkedéseket illő volna neki kirajzolnia. Ez utóbbi lehetne érdekesség csupán, de pl. egy kerékpárosnak fontos infót is tudna szolgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!