Miért élünk, létezünk 3 dimenzióban, ha egyáltalán ebben élünk?
azért mert nem rajzfilmfigurák vagyunk :P
De ha valamire rá szeretnéd mondani hogy 4. dimenzió, akkor igen, 4 dimenzióban élnénk. Ha valamit elneveznél 5. dimenziónak mert mért ne, akkor 5 dimenzióban élnénk, satöbbi.
De a tér három dimenziós tehát a mi térbeli kiterjedésünk is 3 dimenzió.
A húrelmélet szerint most 11 vagy 21 vagy ilyesmi számú dimenzió létezik. A végtelen sok lenne :D
Azért létezünk 3 dimenzióban, mert másban nem tudnánk. Fizikusok számolgattak, és több vagy kevesebb dinemzióban teljesen máshogy működnének a fizika törvényei, és emiatt nem lenne életképes az univerzum. Ugye "felcsavarodott" dinemziók ettől még lehetnek, az nem zavar be.
Nem 3 dimenzióban élünk, hanem a világ megjelenése 3 dimenziós számunkra...mi ne ma valóságot érzékeljük, hanem annak egy megjelenési formáját, és amikor majd túlléptünk önmagunkon, akkor lesz lehetőségünk megismerni(érzékekkel) a többit is.
A valóság az más napra tartozik, nem feltétlenül term. tudományos téma. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
De bizony az a negyedik.
Szóval 4-ben élünk, de csak 3ban tudjuk a helyzetünket módositani...
Pontosabban: 3 dimenziót fogunk fel alapból, ebben a háromban tudunk mozogni. De ha jobban belegondolunk, megjelenik a negyedik, az idő. Ebben nem tudunk haladni saját akaratunk szerint.
Még leirhatnám a különböző elméleteket több dimenziókról, de azok hiába vannak, nem érzékeljük őket, és nem is tudunk bennük haladni (egyelőre).....
Kedves LastOneLeft! Te már "túlléptél önmagadon"? Elnézést a gynyakvásomért, csak mostanában túl sok olyan embert láttam, aki olyan ezoterikus bölcsességet hangoztatott, amiknek az értelmét sem értette. Kedvencem az a nő volt, aki mondta, hogy ő a "Szíriuszról jött". Én szépen felvilágosítottam, hogy onnan bajosan, mert az nem egy bolygó, hanem egy csillag...
Egyébként nem állítom, hogy te ilyen vagy, mert jó dolgokat szoktál írni. Csak magyarázd légyszi el, mire gondoltál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!