Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Planet X azaz X bolygó kinek...

Planet X azaz X bolygó kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés
Mert ugyebár állitolag közeledik felénk, amit már lehet látni szabad szemmel napkeltekor a Nap mellett közvetlenül ha egy sikságon nézzük.Ti is láttátok?Szerintetek tényleg közeledik vagy ez is csak kitaláció?Sokat lehet róla olvasni viszont nem tudom most mit higyjek.Kiváncsi vagyok ti mit gondoltok.
2010. dec. 9. 12:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Valószínűleg belenézett egy erős lámpába vagy a Napba, és "csíkot húzott" a szeme, beleégett a retinájába a látvány.
2010. dec. 10. 10:36
 12/24 anonim ***** válasza:

ez jóval a Naplemente után volt és 3 an voltak és mindhárman látták, és ezekről én is kikérdeztem, hogy biztosra menjek, és először tudományos magyarázatot keresek én is a dolgokra, de ha az már nincs...Nem egy körfoltot látott, hanem szó szerint izzó gömböt, ami fortyogott, vagy hogy is mondjam. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 10. 10:44
 13/24 anonim válasza:
biztosan nem voltak belsd-ézve? :)
2010. dec. 10. 10:46
 14/24 anonim ***** válasza:

"vajon mi lehetett az az izzó gömb?"

[link]

2010. dec. 10. 10:54
 15/24 anonim ***** válasza:

Tegnap 20:36

Megkövetlek, tényleg nem 3 éve volt, hanem 2002-ben. Négy nappal azután vettek észre egy 100m átmérőjű aszteroidot, hogy elhaladt a föld mellett, másfél föld-hold távolságra. Ha jól emlékszem én a híradóban hallottam, és Erős Antónia mondta be. De a NASA-nál is fent van:

[link]

Mivel én laikus vagyok, kíváncsi lennék rá, hogy szerinted melyik része az indexes cikknek a tudományos baromság.

2010. dec. 10. 10:56
 16/24 anonim válasza:

Elég sokan hazudnak csak azért hogy hihető legyen a sztoriuk, ez a planet x is egy hihető sztori lenne ha nem hazudnának róla ennyien. Felmész youtubra vagy akárhova beírod planet x, mindenhol szinte teljesen más oldalt ad ki, vhol úgy néz ki mint a nap csak kicsinyítve, vhol meg egy sötét gázgömb, vmeik meg azt írja hogy jön az annunaki. Az egyik azt írja hogy nekünk ütközik a másik meg azt írja hogy látni fogjuk ahogy elhalad mellettünk és kitérít minden bolygót a pályájáról, beleértve a földet is. Az emberek eléggé elvannak szállva mostanában ezektől az új drogoktól is, meg hát etetik még egy pár dologgal a népet nem csak ezzel. Nemsokára eljön a messiás is (azt mondják), ki fog törni a 3. világháború, 2012 ben napkitörés lesz a föld elpusztul és még sorolhatnám azt a sok cuccot amivel tömik az ember fejét az interneten. És a meglepő az hogy ezt be is kajálják az emberek. Figyeljétek meg ezeket a káosz jóslatokat, mindig a földdel kapcsolatos, és nagyon sok van belőlük. Tele van az internet mindenféle baromságokkal ideértve ezeket a plejádokat is, most nem azért de honnan tudhatnánk hogy több fényévnyi távolságba kik vannak még rajtunk kívül. Az orrunkig nem látunk nem hogy fényévekre.

Le egyszerűsítve a választ sztem kamu az egész ahogy a többi is.

2010. dec. 10. 11:04
 17/24 anonim ***** válasza:
Más nem észrevenni egy Jupiter méretű bolygót, aminek rohadtul jelentős gravitációs ereje van, mint egy száz méteres kavicsot. Csak mondom.
2010. dec. 10. 11:07
 18/24 anonim ***** válasza:

10:46 és 10:54.

Biztosan nem voltak be LSD zve, megkérdeztem korrektül mindent, hogy tuti legyen a dolog...csodálkoztam is kissé, és nem tudtam mit tenni, de ezekből a mendemondákból kellett társítsak ehhez valamit, mivel ha ők látták szabad szemmel rendesen, tisztán, de a csillagászok semmit nem észlelnek belőle, akkor lehet tényleg valakik/valamik érkezhetnek, amik elég jól álcázzák magukat. Lehet egy felsőbb dimenzióból, amit a mi dimenziókban készített műszerek érzékelni képtelenek.

ui.: én elhiszem a srácnak a sztorit, ki volt kerekedve a szeme még akkor is, amikor visszagondolt az egész történésre.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 10. 11:36
 19/24 anonim ***** válasza:

Azért nem mindegy, hogy föld-hold távolság, vagy kicsit másfélszerese, kisbolygó vagy egy 100 méter átmérőjű aszteroida (tudom, hogy azt is kisbolygónak hívják magyarul, de valójában a kisbolygó nagyobb kategória.

Tovább erősen kétlem, hogy nem vették észre, csak nem merték inkább bejelenteni, nehogy pánik törjön ki.

Az indexes cikk, komolyabb átnézés nélkül random hülyeségek belőle:

- Ha az Oort felhőBEN helyezkedne el egy 1,4 Jupiter tömegű bolygó annak a gravitációja nem kilökné az üstökösöket hanem magába szívná és összeállna az oort felhő egy mégnagyobb "X" bolygóvá

- "aminek a gravitációja a Naprendszer belseje felé irányítja az üstökösöket." A gravtiáció nem irányítja elfele magától az objektumokat.

- Később teljesen értelmezhetetlenül már nem bolygónak, hanem "vörös törpecsillagnak" nevezi az "X" bolygót. Vörös törpe csillagokat több száz fényévről tudunk érzékelni, elképzelhetetlen, hogy 1 fényéven belül lévő vörös törpét ne érzékelnénk...

2010. dec. 10. 13:02
 20/24 anonim ***** válasza:

A cikk végén tényleg belezavarodik, de ott a Nemezisről beszél, ami teljesen más elmélet.

Másrészt meg a tömegvonzása egy jupiterszerű bolygónak azért közel nem akkora, hogy minden dolgot beszippantson, hanem csak akkora, hogy letéríti az aszteroidákat a pályájukról, aminek egy része belecsapódik, egy része más irányba indul, egy része meg elindul a naprendszer belseje felé.

2010. dec. 10. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!