Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan tehető kijelentés a...

Hogyan tehető kijelentés a világegyetem korára?

Figyelt kérdés
Tekintettel arra, hogy az idő haladásának sebessége függ az objektum gyorsulásától (így pl a gravitációs terétől) és a sebességétől is, az egész világegyetem egy szinte végtelen számú, egymástól eltérő saját - ráadásul gyakran változó sebességű - idővel rendelkező entitások katyvasza, ami miatt nem lehet egy egységes és egzakt idővel előállni.
tegnap 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Végtelen.
tegnap 21:38
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Hú ezt a zöldséget hol olvastad? Ugyanis ez így ahogy van nem igaz.
tegnap 23:17
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Nincs kituntetett pont az univerzumban, igy barhol is vagyok, pont ugyanannyi ido telt el a keletkezes ota, hat igy. Aztan hogy innen nezve ahol en vagyok, neked latszolag mennyi ido telt el azota vagy forditva, az masik kerdes, de akkor azt ugy kell feltenni.
tegnap 23:33
 4/4 dq ***** válasza:

> egymástól eltérő saját - ráadásul gyakran változó sebességű - idővel rendelkező entitások katyvasza, ami miatt nem lehet egy egységes és egzakt idővel előállni.

A "világegyetem kora", vagyis hát egy adott esemény dátuma a világegyetem keletkezése óta a maximális világvonal. A girbegurba, zig-zagos világvonalak hossza mind rövidebb a (z anti-) háromszögegyenlőtlenség értelmében.

ma 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!