Hogyan tehető kijelentés a világegyetem korára?
Figyelt kérdés
Tekintettel arra, hogy az idő haladásának sebessége függ az objektum gyorsulásától (így pl a gravitációs terétől) és a sebességétől is, az egész világegyetem egy szinte végtelen számú, egymástól eltérő saját - ráadásul gyakran változó sebességű - idővel rendelkező entitások katyvasza, ami miatt nem lehet egy egységes és egzakt idővel előállni.tegnap 21:34
2/4 anonim válasza:
Hú ezt a zöldséget hol olvastad? Ugyanis ez így ahogy van nem igaz.
3/4 anonim válasza:
Nincs kituntetett pont az univerzumban, igy barhol is vagyok, pont ugyanannyi ido telt el a keletkezes ota, hat igy. Aztan hogy innen nezve ahol en vagyok, neked latszolag mennyi ido telt el azota vagy forditva, az masik kerdes, de akkor azt ugy kell feltenni.
4/4 dq válasza:
> egymástól eltérő saját - ráadásul gyakran változó sebességű - idővel rendelkező entitások katyvasza, ami miatt nem lehet egy egységes és egzakt idővel előállni.
A "világegyetem kora", vagyis hát egy adott esemény dátuma a világegyetem keletkezése óta a maximális világvonal. A girbegurba, zig-zagos világvonalak hossza mind rövidebb a (z anti-) háromszögegyenlőtlenség értelmében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!