A nőknek miért két melle van, miért nem csak egy?
A legvalószínűbb elméletnek azt látom, hogy nem a csecsemő miatt alakultak ki a mellek, mert annak gondozásához elegendő jóval kisebb emlő is, amin a bimbó a hangsúlyos.
A mellek kialakulása a szexuális szelekció következménye lehet. Azért van két szemünk, hogy jobban lássunk, tehát azért lehet két mell is, mert kettő vonzóbb, mint egy.
Az evolúció amúgy nem igazán érdeklődik a felesleges dolgokkal, csak akkor, ha az hátrányos.
A kétoldali szimmetriát viszont nagyon szereti.
Amúgy hasznos, mert annyira nem ritka az iker-szülés, de legfőképpen ha az egyik begyullad, akkor ott a másik. Egy mellel sokkal nagyobb lenne az esélye annak, hogy éhen marad az utód.
Feleslegesen pontoztátok le az #1-es válaszomat, mert amit elmondtam, annak igenis van tudományos alapja:
"Ezek után nem meglepő az az állítás, miszerint a női mell elsődleges funkciója nem az utódok táplálása: ahhoz „elegendőek lennének” az emberszabású rokonaink nőstényeinek sokkal kevésbé látványos emlői – azok szintén alkalmasak az utódok táplálására. A domború női mellek igazi funkciója valójában a partnerkeresésben jelentkezik, és emiatt több mint valószínű, hogy a nemi szelekció révén fejlődtek ki. Ezt megerősíti az a tény is, hogy a nőknél a mellek mérete független azok tejtermelésétől és fontos szerepük van a férfiakért egymás között folyó versengésükben."
Forrás: [link]
A legtöbb emlősnek kétszer annyi emlője van, mint ahány utódja egy átlagos terhességnél és szülésnél, így ha történik valami baj, akkor ott lesz a tartalék emlő(k), hogy ugyanúgy tudjon szoptatni.
A termeszetben amúgy is gyakori a kétoldali szimmetria.
Mivel a nőknél a mellek elsődleges funkciója NEM az utódgondozás, hanem a párkeresés - igen, így van akkor is, ha a feministák inkább áltudományba merülnek, mint elismerjék az igazságot!!! - ezért a számuk már adja magát. Ugyanazért van 2 mell, amiétt 2 kezünk, két fülünk stb. Mert 2 jobban betölti a funcióját, mint 1.
3# érdekes nekem befelé nőttek a melleim, mégis versengtek értem a pasik valamiért. Egyből teherbe is estem, simán születtek a gyerekek sorban és minden gond nélkül tudtam szoptatni őket. Olyan óriási duzzadt cicijeim lettek, ment is még a lefolyóba is jutott tej, annyi termelődött.
Ezzel szemben egy nőismerősöm alig talált valakit aki felcsinálná, mire nagy nehezen szült több gyereket akik már szüléskor meghaltak volna de hála az orvostudománynak meglettek viszont egyiket sem tudta szoptatni mind tápszeresek voltak a kezdetektől.
Most akkor mi alapján választották a férfiak ezt a kér nőt?
Teljes bukta az állításod.
Nem az én állításom bukta, hanem neked vannak hiányosságaid a biológiából, ráadásul úgy tűnik, érzelmi alapon beszélsz tudományos dolgokról. Kb. ugyanazt a logikát alkalmazod, mint egy kreacionista, aki cáfolni akarja az evolúciót.
Egyedi esetből indulsz ki, amit teljesen önkényesen értelmezel.
Barátom, az ember azért néz ki úgy ahogy, mert a természetes és szexuális/nemi szelekció formálta.
És nem ez csak az emberre igaz, hanem az állatvilágra is: A pávakakast a faroktolla kifejezetten zavarja a túlélésben, ám tudjuk, hogy fontos szerepe van a nemi szelekcióban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!