A világegyetemnek a fizikája miért van annyira rágörcsölve a f🤬$zságokra?
Gondolok itt főképpen a termodinamika törvényeire (MINDIG van energiaveszteség; nem lehet plusz energiát nyerni/létrehozni csak nagy veszteséggel átalakítani; ill. leegyszerűsítve: minden elß🤬$zódik), a világegyetem kényszerű, ész nélküli tágulására (ergo: hőhalál, MINDEN megsemmisül), illetve hogy a fénysebességnél "köti az ebet a karóhoz"... azaz a fénysebesség a totális abszolút limit, annál magasabb, de akárcsak ezt 99.0+%-ban elérő sebességet már gyak. szépirodalomban se szabad leírni, annyira nem létezik.
Sőt, újabban megtudtam, ezt a szabályt annyira erőlteti a világegyetem, hogy rájöttek, h. az információ és maga a gravitáció is csak fénysebességgel terjedhet!! 😳😳 Tehát ha pl. megszűnne a nap, átmenet és feketejuk nélkül, a föld még 8 percig "körülötte" keringene.
Holott a gravitáció az egy, a testtől függő befolyásoltság kéne legyen a tér síkra leképezett analógiáján!
Valaki esetleg tudja, hogy miért ennyire ⚱ ez a fizika?
Tudod, a világ nem arra lett tervezve, hogy téged kiszolgáljon. Meg amúgy mást sem.
Lehet, hogy ez neked újdonság, csak szólok...
Mondok még egy pár dolgot, kérdező.
A világ (mármint a látható anyag) 90%-a ma is hidrogén, a többi hélium, 1% alatt van az összes többi anyag együtt.
De még ez az 1% is csak jóval az ősrobbanás után keletkezett, amikor szupernovák felrobbantak, és szétszórták.
De ráadásul ennek a többsége az azóta keletkezett napokban van, és nem csak, hogy nem csinál semmit, de ráadásul a többsége nem is fog előkerülni egyhamar, hanem majd talán ezer milliárd évek múlva.
Tehát az anyag, ahogy te ismered - alig létezik a világban. A világ legnagyobb része üres, vagy hidrogén, ami önmagában nem csinál semmit, legfeljebb egy napot tud működtetni, ha összejön valahol annyi belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!