A "Germán gyógytudomány" tudományos szemszögből megalapozott?
Nemrég találtam rá, például ilyeneket állít:
"A Germán Gyógytudomány® 3. törvényszerűsége
„A tumorok és rákkal egyenértékű megbetegedések egyedfejlődéstől függő rendszere” minden ún. betegséget a csíralemez hovatartozásuk szerint sorol be, mégpedig: a belső, a középső és a külső csíralemez szerint, melyek már az embrió fejlődése kezdetén képződnek."
Forrás: [link]
Mit gondoltok?
Rendben van, vagy esetleg áltudományos?
Amúgy nem ismerem annyira a gyógynövényeket, de vannak ilyenek a történelemből és közel sem haszontalanok. A szegfűszeg egyik hatóanyag nagyon erős fájdalom csillapító, de nyilván drágább abból kivonni, mint egy laborban készíteni valamit. A C vitamin is ilyen és azt is sokkal drágább lenne gyümölcsökből kivonni, mint laborban előállítani.
De a germán gyógyászatot amúgy nem ismerem és bevallom, hogy a cikket sem olvastam el. 😋
"Ja hát a cikket nem olvastam el"
...
" és csak a gyógynövényekre értettem."
Gyógynövényekről nem volt szó a kérdésben.
Oké. Nem olvastam a cikket, úgyhogy okés.
A pénz viszont nagyon nyomós ok ezek hátterében. Például Afrikában nagy gond a kígyómarások gyakorisága. Ott sok ember a természet közelében gazdálkodik és él, így a kígyómarások is gyakoriak. Nyilván a halálos áldozatok száma is jóval magasabb mint Európában például. A kígyómarás szérumok amúgy elérhetőek, de lényegében minden kígyóhoz másik szérum szükséges. Egy orvos nekiállt kutatni egy többféle kígyó elleni szérumot és 10 féle kígyóra ki is fejlesztette. Csak hát... Hát túl drága lett volna az előállítása és a gyógyszergyár leállította a finanszírozást, mert a szegény vidéki afrikaiak nem tudták volna megfizetni. El is tűnt a szérum napirendről. Afrikában ugyanis azt mondják, hogy a kígyó probléma a szegények problémája. Ők élnek olyan vidéken, ahol vannak kígyók és az az ő gondjuk... Ennyit számít a megfizethetőség sajnos.
13
És ennrk mi köze ehhez a témàhoz? Itt arról van szó hogy egy kuruzsló elutasítja a modern gyógyászatott helyette az öngyógyulásban meg hasonló marhaságokkal próbált gyógyítani? Ma meg sok scammer követője akad mert sok ember ahhoz is buta hogy beírja a googleba ezt és meglásaa mekkora átverés.
Nos hát valóban egy tágabb mellékszálon kapcsolódott hozzá és nem csodálom, hogy elveszett kicsit a fonal közben. Valahol érhetőnek és jogosnak is tartom.
Röviden akkor ... nem tudom miről szól a cikk, mert nem volt most kedvem elolvasni és a gyógynövényeket kapcsolatos témaként hoztam fel, mint tradicionális vagy hagyományos orvoslást. Legalábbis a cikk valamilyen régi gyógyászatnak tűnt és hozzátettem a gyógynövények egyik jó és hasznos esetét a szegfűszeg példájával. A kígyóméreg szérumok esete meg már tényleg csak a pénz oldalát világítja meg a társadalom mai működésében, amihez a szegfűszeg példája, a gyógynövényekből kivonható hasznos gyógyászatilag értékes anyagok és még a kígyómarás szérum is példákat jelentenek.
Nem vonogatnak ki ma már gyógynövényekből semmit, mert költséges, se C vitamint, se A vitamint, se gyulladás csökkentőt és szinte semmit sem, mert sokkal költségesebb és vagy nincs rajta nyereség, vagy nem veszik meg az emberek. Ez ma ilyen. És ez tényleg nem a germán gyógyászathoz, hanem a gyógynövényekhez kiterjesztett téma.
Ha az öngyógyulás a lényege, akkor bizonyos módon az is hasznos, bár nem zárnám ki a gyógyszereket és az egészséges életmódot és táplálkozást sem. A placebo is rámutat a jó hozzáállás fontosságára, de szerintem mindent jobb bevetni amiket ismerünk és nem szükséges egyet kiválasztani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!