A "Germán gyógytudomány" tudományos szemszögből megalapozott?
Nemrég találtam rá, például ilyeneket állít:
"A Germán Gyógytudomány® 3. törvényszerűsége
„A tumorok és rákkal egyenértékű megbetegedések egyedfejlődéstől függő rendszere” minden ún. betegséget a csíralemez hovatartozásuk szerint sorol be, mégpedig: a belső, a középső és a külső csíralemez szerint, melyek már az embrió fejlődése kezdetén képződnek."
Forrás: [link]
Mit gondoltok?
Rendben van, vagy esetleg áltudományos?
Sziasztok!
Én úgy találtam rá erre az egészre, hogy a hormonrendszerről kerestem anyagokat a YouTube-on, mivel biológia érettségire készülök. Aztán miközben néztem a videót, egyre furcsábbnak tűnt az egész, és gyanút fogtam. Rámentem a honlapjukra, ami már az ilyen ezoterikus stílusú volt, szal kiírtam ide a kérdést, hogy most akkor mi a helyzet?
Addig nem jutottam el az olvasásban, csak beleolvastam a cikkbe. De ha azt látom, akkor már egyértelmű, hogy ezt a forrást dobni kell.
Mojjo köszönöm az egyértelmű megfogalmazást. :)
Hát, az idézett résznek ép csak semmi értelme. De megnéztem a linket is. Már az gyönyörű, amikor Galileoval von párhuzamot. Nem Galileo ötlete volt a heliocentrikus világkép (Arisztarkhosz, Kopernikusz), nem is ő írta le a bolygók pályáját (Kepler), de még csak az sem igaz, hogy nem lehetett a geocentrikus világkép alapján számításokat végezni (Ptolemaiosz nagyon pontos rendszert dolgozott ki, jobban előre jelezte a bolygók mozgását, mint Kopernikuszé).
Aztán a "3. törvény" gyönyörű. A kötelező copyright jel mellett érdekes kérdés, hogy hol maradt az első és második. Még érdekesebb kérdés, hogy mi alapján állítja, hogy az egyes agyterületek milyen szerveket irányítanak. Már csak azért is, mert sok szerv nem egy csíralemezből származik (pl. a bélnek csak a hámja endoderma eredetű).
Tovább nem olvastam, de az egész egy csodálatosan nagy bullshit gyűjtemények tűnik. Ez nem egyszerűen áltudomány, ez annak a maximumra járatása. (ÉS egyet értek Mojjoval, egészen gusztustalanul használja ki a kétségbeesett embereket.) Ne ebből tanulj érettségire!
Milyen két módszert? Mert az idézett linken egy módszerről van csak szó (illetve ahogy nézem, nagyon arról sem, mert csak valami bullshit az egész, én nem találtam semmit arról, mit is csinálnak tulajdonképpen). Ami meg ott van, az olyan ordítóan áltudományos, hogy a fal adja a másikat. Két dologra jó: a szerző pénztárcájának gazdagítására, és a rákos betegek megvezetésére, akik így a rendes kezelés helyett (jobb esetben mellett) ilyenekkel próbálkoznak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!