Hány foknál szokás fűtést bekapcsolni és télikabátot kezdeni hordani, ill. elrakni a fűtést és a télikabátot is?
Nem tudom, mi a jó kategória a kérdésemnek, mert engem most az átlag, általános szokás érdekel.
Nem Magyarországon élek, és mindig nevetek azon, amikor egyesek már az első hűvösebb szellőre előveszik a téli sáljukat vagy sapkájukat, illetve azt tudom, hogy sok helyen központilag kapcsolják be a fűtést, bennem viszont az van, hogy november van, ami ősz, hiába van épp Budapest egyes helyein tök téli hó, attól még ősz van, ősz vége, oké, de inkább a hőmérőimet nézném...
Szóval hány foknál szokás be- és kikapcsolni a fűtést és/vagy előszedni meg eltenni a téli kabátot?
Didergő király meséje megvan mindenkinek?
Anyukám ilyen, aki mindig mindenhol fázik, bár amikor 54 C fokos nyaraláson voltunk külföldön együtt, akkor nem panaszkodott, végre! :)
Az jó, hogy már ő is beismerte, hogy tán lelki vagy fiziológiás oka van, hogy mindig fázik, ráadásul az ő lakásában is központi fűtés van és amikor én télen nála vagyok, én csak egy szál bugyiban bírok ott lenni, mert megőrülök a melegtől, anyukám meg még úgy is fázik...
Szerintem az állandó fázásnak oka lehet a kialvatlanság is, az éhség is és a mozgáshiány főleg, én pl. ugrálok meg mozgok, ha fázom, egy helyben ülve vagy állva én is fázom...
Anyukáddal jóban lennénk. Júliusi Görögországi nyaraláson a barátaim már az erkélyen próbáltak aludni egy zsál alsónadrágban a hőség miatt. De ott se ment nekik. Döbbenten állták körbe az ágyamat, hogy milyen jól alszom hosszúnadrágban zokniban és egy takaróval. Reggel megjegyeztem, hogy picit hűvös volt az éjjel. :D
A páromnak meg folyton melege van. Stikában le föl tekergetjük a fűtőtestet meg ő titokbam kinyitja az ablakot. Remélem megérjük még együtt a tavaszt. :D
Nekem amúgy van egy olyan elméletem légkondi igen/nem/mennyire témából születve, százmillió vitát végigélve, néhány vérre menőt is emiatt, hogy ha két ember van egy helyiségben, akkor az már vitaalap, hogy mi az ideális hőmérséklet.
Viszont olyan sok lehetőség amúgy nincs, szóval szerintem van kb. öt féle ember e tekintetben, mert én sem csak fázós vagy csak izzadós vagyok, ráadásul annyi, de annyi mindentől függ, hogy épp fázom vagy melegem van, hogy ihaj (evés, ivás, mit, mennyit, mozgás szintén mennyi, H?hormonok és érzelmek munkája, stb.)
első hűvösebb szellő...
Amit a 25-ös említ az szeptemberben a várt indián nyár (25-30 fok) helyett novemberi (12 fokos) hőmérséklettel járt.
ja és ott van ni a Borisz szept 11 körül
Eszembe jutott ez a kérdésem, pedig az időjárás nem nagyon változott, kicsit felmelegedett, de reggel és este tényleg hideg van, de még mindig tíz fok fölött a lakásban, én még mindig nem kezdtem fűteni a lakásomban, viszont csak elővettem a télikabátomat és azt hordom, egy pulóverrel kevesebb réteggel, így egyszerűbb is öltözködnöm, ha meg még hidegebb lesz tán, akkor még egy pulóver (azaz kettő egymáson) a télikabát alatt.
December közepe és még mindig nem fűtök: büszke vagyok magamra! :D
Mondjuk nem nagy kihívás keletre költözve, mint a madarak :D , meg inkább eszem-iszom-mozgok a lakásomban is, netán jobban felöltözöm, takaró, pokróc, de nincs is rá szükségem általában, komolyan, ha fázom otthon, előbb megkérdezem magamat, hogy talán azért fázom, mert éhes vagyok? Akkor inkább egyek. Vagy mert túlzottan levetkőztem, amikor hazaértem? Akkor vissza lehet öltözni kicsit. Mondjuk otthon vagy munkában soha nem ülök kabátban. Leginkább az szokott lenni, hogy akkor kezdek el fázni, amikor túl sokáig nézegetem vagy nyomkodom a telefonomat, ami amúgy sem egészséges a mozgásra kitalált emberi testünkben, pláne ha még hideg is van, belefagyni...?
Mozgás helyett fűteni...?
Szerintem jobb befektetés folyamatosan mozgásban lenni, erősíteni a testünket otthon is, mint fűtésbe fektetni pénzt és energiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!