Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezhet olyan fátyol, amin...

Létezhet olyan fátyol, amin még át lehet látni, de az UV sugárzást nem engedi át?

Figyelt kérdés
nov. 7. 15:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bezony. Felvesz a vámpír egy átlátszó melósszemüveget, és máris nem látja az UV tartományt :)
nov. 7. 23:22
 12/14 Kustany válasza:

Az UV a 180–400 nanométeres tartományba eső elektromágneses sugárzás. A látható tartomány alja.

Szerintem egy rácsos szerkezetű textillel ezt nem lehet kiszűrni, mert ha a rácspontok 180 nm-re vannak is egymástól és kiszűrik az UV-t, akkor kiszűrik az összes többit is.

nov. 8. 08:00
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem sem alkalmas a textil az UV szűrésére. Egyszerűen a felépítése miatt. :)
nov. 8. 11:27
 14/14 Xira ***** válasza:
Szerintem nano lyukakról lehet szó mint fátyol esetén. Végy egy nagyfinom anyagot és nagyon vastagot vílágítsd meg UV lámpával ha az anyag mögé raksz papír pénzt ha az nem világít az UV részeknél akkor nyert ügyed van! De kíerletezhetsz több anyaggal is. A nano lyukak olyan picik hogy csak processzor gyártásban használják. Így a végén ha semmi sem felelne meg izlésednek akár processzorba is fel öltözhetsz. De az olcsóbb megoldás szerintem a króm fátyol lesz.
nov. 10. 04:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!