Létezhet olyan fátyol, amin még át lehet látni, de az UV sugárzást nem engedi át?
2
Szövet anyagra.
(Vámpíros sztorihoz kell, és érdekel, hogy megoldható-e a valóságban, vagy a mágiához kell folyamodjak.)
Ha nem átlátszó a szövet, akkor teljesen, de ha átlátszó, akkor csak részben blokkolhatja az UV sugárzást.
Amúgy meg jobb lenne, ha csak olyasmiről írnál, amihez jól értesz, mert a világunk már úgy is tele van végeláthatatlan mennyiségű olvashatatlan ponyvairodalommal.
4
Milyen jó, hogy téged úgy toltak ki, hogy mindent tudtál...
Fun fact:
Régebb volt még kérdésem a regényemmel kapcsolatban itt, akkor meg pont azért toltak le a hozzád hasonló kis nyomorult görcsök, mert meg mertem említeni, hogy a már meglévő tudásomra támaszkodtam az írás alatt pár témában (például arra, amit egyetemen tanultam), és nem néztem azoknak még külön utána.
"Létezhet olyan fátyol, amin még át lehet látni, de az UV sugárzást nem engedi át?"
Az olyan fátyol nem lesz alkalmas, ami nem átlátszó (pl. fehér vagy fekete) szövetszálakból áll. Mert azoknál az átlátszóságot a lyukak biztosítják, amik nyilvánvalóan nem nyelik az UV-t.
Átlátszó fólián vagy üvegen létre lehet hozni UV elnyelő bevonatokat. De egyrészt azok nem fátylak, másrészt mindegyik csak az UV sugárzás spektrumának csak egy részét nyeli el. Ami káros a bőrre.
Ezért felmerül a kérdés, hogy az UV más hullámhosszú részei nem ölik-e a vámpírokat. :-)
"Átlátszó fólián vagy üvegen létre lehet hozni UV elnyelő bevonatokat. De egyrészt azok nem fátylak, másrészt mindegyik csak az UV sugárzás spektrumának csak egy részét nyeli el."
Ha csak egy részét nyeli el, akkor az nem UV-elnyelő bevonat.
Egy becsületes UV-elnyelő réteg az UV tartományban nem ereszt át semennyit, pl.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!