Mekkora (eredő) erő gyorsítja a testet?
Figyelt kérdés
Az m tömegű, kezdetben nyugalomban lévő testet állandó erő gyorsítja. a test t idő alatt s utat tesz meg.( m=2kg, s=3m, t=10s )2010. nov. 4. 23:42
1/9 thegodswhip válasza:
Néhány hasznos képlet:
v=s/t; a=v/t; F=m*a
2/9 anonim válasza:
Igazából kimaradt az s=a/2*t^2, de a felsorolt képletekkel is megoldható, csak átlaggal kell számolni.
3/9 A kérdező kommentje:
Ezt mind tudom és már meg is van az eredmény, kb. fél perces munka, az a problémám, hogy a megoldó kulcs más eredményt ír mint ami nekem kijött, pedig ennyire primitiv szamitasoknal nem kellene hibázni, se nekem se a könyvnek. ezért tettem fel itt a kérdést hátha valaki leírja a megoldást, hogy összevethessem, hogy én vagyok a hülye, vagy a könyv. : )
2010. nov. 7. 22:22
4/9 anonim válasza:
a=2s/t^2=6/100=0,06m/s^2
F=m*a=2*0,06=0,12N
5/9 anonim válasza:
Könnyen előfordulhat h a könyv téved :) vannak félrenyomtatások is a világon (tapasztalat xD)
6/9 A kérdező kommentje:
a miért = 2s/t^2 miért nem s/t^2? ez sehogy sem áll össze nekem. a=v/t v=s/t a=>s/t/t => a=s/t^2
2010. nov. 8. 21:40
7/9 anonim válasza:
Mert a v=s/t az az átlagsebesség és az a=v/t-ben a v az a maximum sebesség. Ebből kijön, hogy a=2s/t^2, ha egyenletesen gyorsul. Amit te írtál, hogy s/t^2, azt úgy is felírhatnád, hogy v(átlag)/t és ezt az egészet meg kell szorozni kettővel, mert egyenletes gyorsulásnál v(max) mindig kétszer nagyobb az v(átlag)-nál. Tehát 2*v(max)/t=(2s/t)/t és ebből a=2s/t*1/t (szoroztam az osztó reciprokával) =2s/t^2
8/9 anonim válasza:
Bocsánat az utolsó előtti sorban: 2*v(átlag)/t=(2s/t)/t
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. : )
2010. nov. 9. 18:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!